În exclusivitate pentru EA.md, Iolanta Mura dezvăluie conceptul evenimentului și scopul acestuia.

„Noi suntem un cuplu plin de energie, care iubește viața și oamenii, dar în același timp acordă o deosebită atenție problemelor sociale și încercăm mereu să ajutăm pe cine putem și cum putem. Ne-am gândit că suntem deja suficient de maturi și stăm bine pe picioarele noastre - un asemenea eveniment ar fi doar pentru suflet. Vom combina utilul și plăcutul și vom ajuta persoanele grav bolnave, în cea mai importantă zi din viața noastră de până acum!

Astfel s-a născut ideea de a face un eveniment fără precedent în Republica Moldova - nunta de caritate! Am văzut multe evenimente de caritate în Moldova ultimilor ani: sponsorizări, baluri, donate my birthday, și mă bucur enorm că oamenilor le pasă unii de alții. Acest lucru ne-a determinat să mergem și mai departe, pe conceptul donate my wedding, ceea ce înseamnă că banii donați de oaspeții noștri vor merge în totalitate pentru o cauză nobilă. Aceștia urmează să fie împărțiți egal între două organizații non-profit: Hospices of Hope - Moldova și Save Life.

Hospices of Hope-Moldova - este o organizație de caritate din Marea Britanie, care muncește pentru dezvoltarea serviciilor de îngrijire paliativă a bolnavilor incurabili.

Save Life - este o asociație obșteacă locală, care ajută copiii grav bolnavi, colectând fonduri pentru intervenții chirurgicale și tratament, efectuate atât la noi în țară, cât și peste hotare.


Ne bucurăm că oaspeții noștri susțin această cauză, întrucât circa 200 de persoane ne-au confirmat deja prezența la evenimentul nostru. Chiar mai mult, sperăm să fie susținut și cât mai promovat însăși formatul evenimentului în societatea noastră, iar nunta noastră să dea un exemplu bun și pentru alte cupluri din Moldova și nu numai”, povestește mireasa.


Citește continuarea pe Ea.md.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!