VIDEO. În această noapte au avut loc altercații între polițiști și vânzătorii ambulanți de la Piața Centrală

VIDEO. În această noapte au avut loc altercații între polițiști și vânzătorii ambulanți de la Piața Centrală

În această noapte a avut loc un scandal soldat cu altercații între un grup de polițiști și vânzătorii ambulanți de la Piața Centrală. După ce au aflat că urmează să le fie demontate tarabele, vânzătorii ambulanți s-au luat la harță cu polițiștii, iar ulterior aruncau cu diverse obiecte în direcția acestora.

Precizăm că, Direcția de Poliție a mun. Chișinău de comun cu angajații Inspectoratului Național de Patrulare al IGP și Departamentul Trupelor de Carabinieri al MAI continuă măsurile suplimentare de prevenire și contracarare a comerțului ilicit stradal în adiacentul Pieței agricole Centru, fiind antrenate forțe polițienești suficiente, iar serviciile de profil întreprind acțiuni de salubrizare a străzilor unde era desfășurat comerț ilegal stradal.

Poliţiştii şi carabinieri au venit, în această dimineață, să demonteze tarabele din zona străzilor Armenească şi Bulgară. Doi carabineri au fost răniți, după ce comercianții au opus rezistență și au aruncat cu mese şi lăzi în oamenii legii, scrie publika.md.

Publicitate

Urmăriți video de la fața locului:

sursa video: publika.md.

Altercaţiile şi încăierările au început dimineaţa în jurul orei 04:00, când accesul poliţiştilor pe strada Bulgară şi Mitropolit Varlaam a fost blocat de aproximativ 40 de comercianți stradali. „Ei vor război, război am făcut”, a spus un vânzător. „Au fost traumați doi militari, unul la picior, unul la cap din cauza aruncării unor obiecte metalice, cutii. Militarii au fost transportați în unitatea militară și acordat ajutorul medical”, a spus un carabinier.

Lupta împotriva comerţului ilegal din preajma Pieței Centrale a început încă de luni. Comercianţii refuză să-și vândă produsele în piaţă, pentru că nu au locuri, deşi mai multe tarabe stau goale: „Unde-s locurile libere? Care e pavilionul pentru piața agricolă? E piață de fiare, de chiloți și de detergenți".

„În piață nu sunt locuri. Să ne de-a de lucru nu este. Să ne ducă chiar și la directorul pieței să ne arate unde-s locurile”.

Reprezentanţii Pieţei Centrale susţin însă că, zilnic, au până la 350 de locuri libere. Chiria spaţiilor pentru o zi fiind de 12 lei.

Polițiștii îndeamnă comercianții să vândă produsele în locurile autorizate, întrucât creează obstacole în traficul rutier, iar produsele alimentare erau vândute în condiții insalubre.

Amintim că, acțiunile organelor de forță se vor desfășura până la înlăturarea tuturor consecințelor, iar cetățenii sunt rugați să se conformeze cerințelor legale.

Totodată, polițiștii de sector monitorizează străzile și curțile blocurilor de locuit, privind salubrizarea în totalmente a platformelor pentru tomberoane de către serviciile abilitate, în contextul întrunirilor convocate anterior și luarea de măsuri urgente în vederea asigurării condițiilor corespunzătoare pentru cetățeni.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal