Premierul României a fost exclus din PSD

Premierul României a fost exclus din PSD

Premierul României Sorin Grindeanu a fost exclus joi din PSD. Acesta a declarat, oricât ar încerca Președintele partidului Liviu Dragnea să scape de el pentru că este incomod, el fost, este și rămâne „pesedist”, scrie digi24.ro.

Sorin Grindeanu a venit cu mai multe declarații în cadrul unei conferințe.

La presiunile lui L. Dragnea am fost exclus din PSD.

Publicitate

Nu mă agăț de scaun, eu mi-am făcut școala la timp, fără să repet anii, am unde să mă întorc, dar L. Dragnea se agață disperat de funcții, în speranța că asta îl va salva de trecut. Asta e credința mea. Aceasta e puterea care îl mână în timp. Președintele PSD trebuie să își asume situația de criză în care a aruncat România. E singurul care poartă responsabilitatea acestui dezastru politic.

Suntem în blocaj, până luni, îi cer lui L. Dragnea să se gândească bine și să își asume responsabilitatea acestei crize. După ce L. Dragnea demisionează, demisionez și eu.

http://www.digi24.ro/embed/stiri/actualitate/politica/sorin-grindeanu-voi-ramane-in-psd-indiferent-de-ce-spune-l-dragnea-743808?video=0&width=570&height=320

Aș vrea să le mulțumesc miniștrilor, toți au înțeles să fie responsabili și să vină azi să îi facă treaba, o să vedem procedurile constituționale, care vor urma în zilele următoare. E obligație legală a dânșilor să facă asta. Indiferent de ce se va întâmpla zilele următoare, avem obligația să nu ii facem pe români să sufere, să nu facem mediul economic să sufere.

Dacă voi constata că miniștrii nu vor putea face asta, atunci îmi voi da demisia, vom intrat pe procedurile prevăzute de Constituție și sper ca PSD să nu piardă guvernarea.

Mă voi întâlni cu parlamentari PSD care m-au rugat asta. Există în interiorul partidului, dincolo de acea masă decidentă din CEx o mare îngrijorare pentru că se fac presiuni enorm de mari asupra lor să voteze căderea propriului guvern. Am același mesaj pentru colegii mei din CEx în care sunt mulți oameni de bună-credință.

Voi răspunde la două dezinformări ale lui Dragnea. Încearcă să mă asocieze cu serviciile, cu președintele, că ar fi cineva în spate care mă dirijează. Nu eu am fost la partide de tenis, la șprițuri cu reprezentanți ai serviciilor secrete, să se gândească mai bine când spune aceste lucruri, pentru că voi avea reacții și mai puternice pe acest subiect.

A doua minciună - v-aș ruga să vă puneți în postura miniștrilor numiți de Dragnea. Cum să lucreze acești miniștri dacă eu le spuneam un lucru, iar de la partid le venea altă directivă și altă comunicare, De exemplu, când se apucaseră unii să comunice despre impozitul pe gospodărie și am spus în ședința de Guvern să înceteze această comunicare și că ministrul finanțelor e singurul care să comunice. Seara, la tv, la planșă, cine era? Cu desene. Ce să creadă ceilalți miniștri? În aceeași seară.

Cred că ne aflăm într-un moment dificil în care un singur om - L. Dragnea încearcă să ne întoarcă înainte de 1989. Fiecare trebuie să ne gândim dacă ne dorim asta. Eu cred că nu. Sunt convins că nu.

Îmi doresc ca L. Dragnea să își asume acest eșec și să își dea demisia. În același moment, voi face la fel.

Am făcut apel la miniștri să își continue treaba, e conform legii.

Forța acestui partid nu stă în cine e lider acum, sau președinte executiv. A stat la militanți, oamenii de jos, care au făcut campanie.

Rămân membru PSD, conform statutului, pe care L. Dragnea îl încalcă.

Nu vreau să candidez la șefia PSD, vreau să rezolvăm criza care ne-a dus în situația de azi. În congres - forumul suprem de conducere al PSD - se vor degaja soluții foarte bune iar votul va fi cine va decide. Dincolo de cine e președinte, important e mecanismul, să deschidem acest partid.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal