„Scopul lor este sistemul unui partid şi jumătate”. Ciubașenco i-a învinuit pe Dodon și Plahotniuc de intenția de a distruge multipartidismul din Moldova

„Scopul lor este sistemul unui partid şi jumătate”. Ciubașenco i-a învinuit pe Dodon și Plahotniuc de intenția de a distruge multipartidismul din Moldova

Oligarhul Vladimir Plahotniuc intenţionează să distrugă sistemul multipartidist, fiind ajutat în acest sens de preşedintele Igor Dodon, astfel ca pe scena politică să rămînă doar două partide - Partidul Socialiştilor şi Partidul Democrat. Potrivit vicepreşedintelui „Partidului Nostru”, Dumitru Ciubaşenco, oligarhul are nevoie de asta pentru păstrarea „regimului antipopular”.

Despre aceasta Ciubaşenco a declarat în cadrul conferinţei „Sistemul electoral al Republicii Moldova: ieri, astăzi, mîine”, organizată de Consiliul Obştesc „Pentru Patria Liberă” la data de 19 iunie.

Astfel, potrivit lui Ciubaşenco, oligarhul Vladimir Plahotniuc şi preşedintele Igor Dodon intenţionează să distrugă sistemul multipartidist, scopul lor fiind „sistemul 1,5”: un partid pentru Plahotniuc şi „jumătate de partid pentru Dodon”.

„Plahotniuc are şi acum destule voturi pentru a trece prin Parlament orice sistem de vot, dar el l-a impus să intre în această „horă” şi pe Dodon, pentru a arăta că această reformă este promovată nu doar de partidul cu reputaţia unei grupări criminale organizate şi un rating de 4-5 procente, ci două partide”, a declarat Ciubaşenco.

Printre altele, în faţa lui Plahotniuc, a continuat vicepreşedintele „Partidului Nostru”, stă sarcina de a legaliza proiectul în faţa partenerilor externi şi cetăţenilor din Moldova, dar „partenerii externi au sesizat acest spectacol”. „Ei înţeleg că Plahotniuc şi Dodon este un tot întreg. Cu toate acestea, în pofida faptului că iniţiativa privind sistemul mixt de vot aparţine socialiştilor, în realitate proiectul este susţinut mai mult de democraţi. Ei organizează mitinguri în susţinerea proiectului socialiştilor, iar finul lui Plahotniuc, Candu, deja a declarat că acest sistem va fi votat”.

„Dodon şi socialiştii săi ajută la păstrarea regimului antipopular al lui Plahotniuc. Ei se grăbesc să modifice sistemul electoral deja în acest an şi, este evident, Plahotniuc intenţionează să devină prim-ministru”, a adăugat el.

Prin urmare, Ciubaşenco a subliniat că lupta continuă, „scopul de bază este acum să nu admitem aprobarea proiectului de lege în lectura a doua şi retragerea lui din Parlament”.

P.

Publicitate
Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal