„Avem acum 70-71 de instituții spitalicești și instituții care prestează servicii spitalicești. Este foarte mult pentru geografia și populația Republicii Moldova. Vom avea nu mai mult de 20 de spitale”, a declarat Ruxanda Glavan, care spune că logica reformei este regionalizarea instituțiilor spitalicești, adică identificarea soluțiilor în dependență de numărul populației care locuiește într-un teritoriu determinat.

„În cadrul reformei spitalicești vor fi identificate 11 spitale regionale care vor deveni spitale-model pe anumite regiuni, în care se vor face cele mai mari investiții și care vor corespunde tuturor necesităților pacienților”, a mai spus oficialul.

Ministrul speră ca reforma să înceapă încă din această vară, însă pentru acest lucru este nevoie de anumite modificări în legislație.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!