300 de tone de tutun de contrabandă în valoare de 60 milioane de lei, găsite în mai multe depozite din țară

300 de tone de tutun de contrabandă în valoare de 60 milioane de lei, găsite în mai multe depozite din țară

PCCOCS și Serviciul Vamal au reţinut un mijloc de transport de model „Kamaz”, în remorca căruia a fost depistat un lot de 220 cutii în care se conţineau 5940 kg de tutun fermentat, fără acte de provenienţă, destinat trecerii frauduloase peste frontiera de est a ţării. Camionul era însoţit de un autoturism, şoferul căruia asigura traseul mărfii de contrabandă, tactică utilizată de contrabandişti pentru inspectarea traseului prestabilit şi informarea şoferului autovehiculului cu marfă despre posibilitatea continuării deplasării.

La scurt timp a fost depistat un alt autovehicul, încărcat cu produse de tutungerie similare, cu masa de 4060 kg, pregătite pentru scoaterea ilegală de pe teritoriul Republicii Moldova. Totodată, într-unul dintre depozitele verificate, au fost depistat alte 2500 kg de tutun, fără documente însoţitoare, pregătite pentru scoatere frauduloasă de pe teritoriul Republicii Moldova.

Valoarea tutunului depistat şi ridicat se estimează la 2,5 milioane lei.

Descinderile s-au soldat cu percheziţii la mai multe adrese din ţară, inclusiv sedii ale companiilor administrate de către suspecţi, unde au fost depistate o serie de documente şi dispozitive electronice care atestă implicarea acestora în infracţiunea de contrabandă, fiind ridicate înscrisuri de ciornă şi blocuri de sistem care urmează a fi supuse expertizei informaţionale.

De asemenea, la cele şapte unităţi de depozitare şi producere deţinute de către liderul grupării, au fost depistate 300 de tone de tutun, în valoare totală de 60 milioane lei, provenienţa căruia urmează a fi stabilită, precum şi 520 241 de pachete de ţigarete, estimate la peste 3 milioane lei.

Trei membri ai grupării, şoferii camioanelor şi însoţitorul mărfii au fost reţinuţi, aflîndu-se în prezent în arest preventiv.

La cîteva zile după ridicarea mărfii de contrabandă, după stabilirea provenienţei acesteia, a fost reţinut şi organizatorul grupării, care este fondator şi administrator al unor companii de prelucrarea a tutunului.

În prezent, investigaţiile pe caz continuă, în scopul identificării întregii reţele infracţionale şi tuturor persoanelor implicate în schema de contrabandă cu produse de tutungerie. În caz de condamnare, făptuitorii riscă pedeapsa închisorii pe un termen de la 3 la 10 ani.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal