„Noțiunea război informațional, citez din text, „este o confruntare între două sau mai multe state în războiul informațional cu scopul manipulării psihologice masive ale populației pentru destabilizarea populației” și mai departe după text. Eu vă propun un exercițiu virtual: admitem că această lege era adoptată atunci când era inițiată, în 2013. Știrea cu 30.000 de sirieni ar fi putut cădea sub incidența acestei noțiuni sau nu?”, a întrebat Grigore Cobzac.

După un moment de ezitare a vicedirectorului SIS, Cobzac s-a auzit întrebând din sală: „Greu, așa-i?”.

„A fost o informație plasată în mass-media, urmează să stabilim veridicitatea și... A fost un act de dezinformare și de manipulare a opiniei publice”, a conchis Alexandru Balan. 

Citiți aici despre știrea discutată în Parlament: „Basmul” refugiaților sirieni în Moldova a ajuns la unul dintre cele mai vizionate posturi TV din țară

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!