Potrivit actului de învinuire, în intervalul anilor 2013 - 2016, învinuiții au obținut dreptul de proprietate asupra unei suprafețe de 290 de metri pătrați din incinta Magazinul Universal Central UNIC, în baza unei încheieri de judecată false. În urma demersurilor organelor de drept, s-a constatat că asemenea hotărâre de judecată nu a fost emisă de vreo instanță, iar judecătorul care ar fi semnat pretinsa hotărâre ar fi demisionat din sistem cu mult timp înainte. Astfel, magazinului UNIC, care era în administrarea Statului, i-a fost cauzat un prejudiciu patrimonial de aproximativ 3 milioane de lei.
Pe parcursul urmăririi penale prejudiciul cauzat în rezultatul înstrăinării 290 metri pătrați a fost înlăturat prin declararea nulă a tranzacțiilor de înstrăinare a bunului imobil nominalizat.
Procurorii anticorupție și ofițerii CNA au efectuat în vara anului trecut 18 percheziții în birourile de serviciu, domiciliile și automobilele învinuiților. În urma acțiunilor de urmărire penală, au fost ridicate acte care confirmă obținerea dreptului de proprietate asupra suprafeței menționate și alte probe materiale ce demonstrează implicarea în săvârșirea faptei incriminate, inclusiv, acte oficiale contrafăcute din numele notarilor și judecătorilor.
Procuratura a finalizat urmărirea penală și a expediat cauza penală în judecată, iar dacă vor fi recunoscuți vinovați de comiterea falsului în acte și escrocheriei în proporții deosebit de mari, învinuiții riscă până la 15 ani închisoare. Învinuiții au vârstele de 38, 39, 40 și 72 ani, trei dintre care sunt rude de gradul I și II.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.