VIDEO. CurrentTime TV: Limitarea emisiunilor ruseşti în audiovizualul RM provoacă un conflict între Dodon și PD

VIDEO. CurrentTime TV: Limitarea emisiunilor ruseşti în audiovizualul RM provoacă un conflict între Dodon și PD

În Republica Moldova apare un nou conflict între președintele Igor Dodon și Partidul Democrat aflat la guvernare. Esența conflictului - programele informaționale rusești retransmise de posturile locale de televiziune. Tema limitării emisiunilor ruseşti în audiovizualul Republicii Moldova a fost abordată într-un reportaj realizat de postul de televiziune cu sediul în Praga CurrentTime TV, transmite Agora.

„În Republica Moldova apare un nou conflict între președintele Igor Dodon și Partidul Democrat aflat la guvernare. Esența conflictului - programele informaționale rusești retransmise de posturile locale de televiziune. În acest mod, Parlamentul de la Chișinău a decis să lupte cu propaganda și dezinformare. Dar președintele nu este de acord și a declarat că dacă legea va fi votată, el nu o va semna. Iar Ministerul rus de Externe a calificat situația drept „o blocadă informațională”, anunță prezentatorul reportajul pe tema limitării emisiunilor ruseşti în audiovizualul Republicii Moldova.

În reportaj sunt prezentate mai multe fragmente din emisiunile posturilor rusești despre Republica Moldova ca exemple de dezinformare.

Publicitate

Proiectul de lege, propus de Partidul Democrat, presupune interzicerea programelor analitice, știrilor, și emisiunilor cu caracter militar din statele care nu au semnat Convenția europeană pentru televiziune transfrontalieră. „Deși sintagma e lungă, se are în vedere Rusia”, constată autorii reportajului.

Oponenții proiectului de lege consideră că e vorba despre cenzură, că liderul PD, mogulul media, Vlad Plahotniuc vrea să scape de concurenți și de știrile neplăcute pentru el, etc.

„Există informația că postul rus de televiziune Pervîi Kanal vrea să anuleze contractul cu dl. Plahotniuc și se transfere drepturile de retransmitere, prin persoane interpuse, președintelui actual, Igor Dodon. Iată de ce, anume acum, a apărut această inițiativă”, declară directorului Asociației Presei Independente (API), Petru Macovei.

Potrivit acestuia, pe lângă televiziunile rusești, care sunt foarte populare în Republica Moldova, propaganda rusească ajunge la cetățenii acestei țări prin intermediul internetului, mai ales a portalurilor de știri.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal