Băsescu l-a acuzat pe Dodon că face din R. Moldova „o slugă a Rusiei”. Dodon: Să facă unirea la pușcărie

Băsescu l-a acuzat pe Dodon că face din R. Moldova „o slugă a Rusiei”. Dodon: Să facă unirea la pușcărie

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, l-a acuzat pe președintele moldovean, Igor Dodon, că ar duce R. Moldova spre „sărăcia, dictatura și lipsa de libertate din Federația Rusă”, în discursul său la congresul PUN. Drept răspuns, Dodon a spus că Băsescu este „un exponent ridicol al unionismului”.

„Aveți un președinte care vrea să ducă această bucată de pământ românesc și acest popor latin în CSI. Interesant cum poate gândi un politician. Vrea să ducă R. Moldova către sărăcia, dictatura și lipsa de libertate din Federația Rusă. Sau Dodon n-a fost niciodată în Kazahstan, Turkmenistan și Siberia unde găsește comunități de deportați? Dacă Dodon s-ar întâlni cu ei măcar o singură dată ar vedea ce jale trăiesc pentru că au fost rupți de la patria-mamă. În timp ce Dodon vrea să ducă țara către CSI, România oferă tinerilor din R. Moldova burse, șansa de a fi europeni. Asta este diferența dintre cu vede Dodon viitorul R. Moldova și cum o văd politicienii din România. Să fie Moldova sluga Federației Ruse, care ține ocupat teritoriul Transnistrie? România oferă unire, în timp ce Rusia a oferit secesiune”, a spus Băsescu de pe scena congresului Partidului Unității Naționale, unde a fost desemnat președinte de onoare.

La rândul său, Igor Dodon a comentat declarațiile lui Băsescu drept „propagandă unionistă”, numindu-l pe fostul șef al statului român „un exponent ridicol al unionismului”.

„Traian Băsescu obișnuiește să-și îngroape proiectele politice pe termen lung. A falimentat politic în România, unde este anchetat penal. La Chișinău au falimentat zgomotos adepții lui liberali: Ghimpu și Chirtoacă. La fel de rușinos vor falimenta actualii unioniști în frunte cu Ana Guțu și Anatol Șalaru”, a subliniat Dodon.

Dodon a pomenit că „a contribuit personal” la faptul ca Băsescu să nu devină cetățean moldovean. „Din punct de vedere legal, cetățenii străini nu pot fi membri de partid si nici nu pot fi lideri de partid înregistrat la Chișinău. Nu știm ce vrea Băsescu mai mult: să facă politică în Moldova, sau să fugă de răspunderea penală din România, unde el are mari probleme legate de corupție și abuz de putere. Eu încurajez justiția din România să-l ajute pe Băsescu să facă Unirea și alte uniri în pușcărie”, a conchis șeful statului.

Amintim că prin decret prezidențial Igor Dodon i-a retras lui Traian Băsescu cetățenia moldovenească oferită acestuia de ex-președintele Nicolae Timofti.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal