Candu a făcut o scurtă prezentare a proiectului, subliniind că deocamdată suma pe care o va acoperi un tichet va fi de 45 de lei, dar subiectul rămâne deschis modificărilor.
„Se menține ideea de a da tichetele doar la locul de muncă de bază, nu și prin cumul. Este un drept și nu o obligație a angajatorului, astfel încât angajatorii care au cantine nu vor fi nevoiți să închidă cantina și să dea tichete. Sperăm că vom putea intra în 2018 cu tichete de masă nu doar în sistemul privat, ci și în cel bugetar”, a declarat Candu.
Vicepreședintele Parlamentului a mai adăugat că tichetele vor putea fi utilizate și la o cantină la care angajatorul și operatorul au un contract stabilit, dar și la alimentare sau marketuri, dacă există o înțelegere contractuală.
Potrivit speakerului, la baza sistemului tichetelor de masă va sta un contract civil încheiat dintre angajator și operator, care poate fi reziliat, cu întoarcerea banilor. Inițial, operatorii vor activa la Chișinău și orașele mari, iar apoi „legile economice le vor aranja pe toate”, potrivit lui Candu.
Mai devreme, Candu declara că își dorește ca acest proiect să fie votat în această sesiune parlamentară.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.