Familia deputatului Nicolae Juravschi, cu venit lunar de peste 140 mii de lei

Familia deputatului Nicolae Juravschi, cu venit lunar de peste 140 mii de lei

Familia deputatului democrat Nicolae Juravschi a obținut anul trecut un venit de peste 1,7 milioane lei, dintre care aproape jumătate din sumă fiind salariile și indemnizațiile ridicate de soții Juravschi. Cealaltă jumătate, peste 890 mii de lei, a fost obținută din chiria unui spațiu comercial situat în centrul capitalei, dar și din înstrăinarea unui garaj amplasat în sectorul Botanica.

Nicolae Juravschi a indicat în declarația de avere și interese personale pentru anul 2016 că a obținut circa 216 mii de lei de la Parlament (salariul și indemnizația de deputat). Astfel, el a avut, lunar, un venit în calitate de ales al poporului de circa 18 mii de lei.

Pe lângă venitul obținut în calitate de deputat, Nicolae Juravschi a beneficiat anul trecut de o indemnizație viageră pentru sportivii de performanță în sumă de circa 182 de mii de lei, adică peste 15 mii de lei lunar. De la Ministerul Afacerilor Interne acesta a avut o pensie anuală de circa 37 de mii de lei.

Publicitate

Cu toate onorariile însumate, Nicolae Juravschi a avut anul trecut un venit lunar de peste 32 de mii de lei. Acesta mai este și președintele Asociației Naționale a Atleților Olimpici, însă nu a indicat nici un venit din activitatea de administrare a acestei organizații.

Soția-subalternă

La Comitetul Național Olimpic și Sportiv al Republicii Moldova (CNOS), acolo unde Nicolae Juravschi deține președinția, lucrează și soția acestuia, Lucia Juravschi. Ea a avut anul trecut de la acest loc de muncă un venit de peste 206 de mii de lei, lunar - peste 17 de mii de lei.Întrebat dacă nu vede un eventual conflict de interese, soția fiindu-i în subordine, Nicolae Juravschi a explicat că statutul acestei instituții este de asociație obștească, de aceea el nu crede că ar fi o ilegalitate. El a mai precizat pentru Moldova Curată că Lucia Juravschi ar vrea să plece de la acest loc de muncă, însă nu sunt alți pretendenți care să lucreze în domeniu.

„Această asociație este obștească și eu nu sunt salarizat. Lucia se ocupă de toate manifestațiile: cursa olimpică, Olimpic Fest etc. Dacă ar pleca ea, că ea vrea demult să plece, acolo nu are cine lucra. Ba se schimbă un tânăr, ba altul. La salariile noastre, toți pleacă”. Demnitarul a menționat că soția sa activează în domeniul marketing-ului internațional.

Pe lângă salariul de la Comitet, Lucia Juravschi a mai avut venituri de peste 81 de mii de lei, acești bani constituind salariile de la firmele Sport Plus SRL și Luxomed SRL, afaceri unde aceasta deține acțiuni. De asemenea, soția demnitarului a ridicat un salariu de circa 9 mii de lei de la Institutul Internațional de Management IMI-NOVA. Cu aceste onorarii însumate, Lucia Juravschi a avut anul trecut un venit total lunar de circa 26 de mii de lei.

Deputat cu imobile de milioane în capital

Cu doi ani în urmă, familia Juravschi a achiziționat un imobil de peste 157 de metri pătrați situat în centrul capitalei, pe strada București. Clădirea este un spațiu nelocativ, care, potrivit declarației de avere a deputatului, valora la momentul achiziționării 4,219 milioane de lei. Din chiria acestui spațiu comercial, familia Juravschi a beneficiat anul trecut de un venit de circa 894 de mii de lei.

Anul trecut, familia Juravschi a vândut un garaj situat în sectorul Botanica al capitalei, acesta valorând peste 76 de mii de lei.

Astfel, familia deputatului Juravschi a avut anul trecut un venit total de peste un milion 715 mii de lei, ceea ce ar constitui circa 143 de mii de lei lunar.

Acum patru ani, familia Juravschi a cumpărat o casă impunătoare în sectorul Centru al capitalei. Imobilul de peste 268 de metri pătrați este îmbrăcat cu piatră.

Tot în centrul orașului Chișinău, soții Juravschi au un apartament de circa 70 m.p, achiziționat în anul 1989. În orașul Vadul lui Vodă din municipiul Chișinău familia acestuia mai deține un teren extravilan.

Mai multe detalii pe moldovacurata.md.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal