Un ONG îi amenință cu judecata pe cei care „atentează la onoarea și demnitatea” lui Dodon. Băsescu, primul „pârât”

Un ONG îi amenință cu judecata pe cei care „atentează la onoarea și demnitatea” lui Dodon. Băsescu, primul „pârât”

Asociația Obștească „Moldova mea” anunță că va iniția chemări în judecată și adresări în procuratură cu cerința de a trage la răspundere pe cei care atentează la onoarea și demnitatea președintelui Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de președintele organizației, Fiodor Ghelici, în cadrul unei conferințe de presă. Potrivit lui, prima persoană pe numele căreia vor cere tragerea la răspundere este fostul președinte al României, Traian Băsescu.

Ghelici a accentuat că, în pofida faptului că Igor Dodon a fost ales prin vot direct de către întregul popor al Republicii Moldova, acesta este insultat pe criterii geopolitice și lingvistice de către unii cetățeni și chiar politicieni.

„Când membrul unei familii este insultat, ceilalți nu vor rămâne indiferenți. Nu putem fi indiferenți la faptul că un politician sau altul îl insultă pe șeful statului. Ultima picătură a răbdării noastre a fost discursul domnului Traian Băsescu, când și-a permis să-l înjosească și să-l insulte pe șeful statului moldovenesc.

Publicitate

M-am gândit că dacă Băsescu își permite aceste declarații în raportul președintelui, respectiv în adresa alegătorilor care l-au ales, atunci îmi imaginez ce vor face românii dacă Republica Moldova se va uni cu România. Ce „soi” ne vor considera ei pe noi: al doilea, al treilea sau al patrulea?

Autor:

Cine din conducerea R. Moldova și-a permis să-l insulte pe președintele României? Se pare că dl Băsescu nu are etica și cultura pe care trebuie să o aibă liderii de asemenea nivel”, a spus Ghelici, cel care a devenit cunoscut opiniei publice când i-a dăruit lui Vlad Filat, care se afla în funcția de premier, un falus.

„De aceea am decis să îl apărăm pe președinte, și anunțăm toată societatea că am pregătit o declarație la Procuratura Generală cu cererea de atragere la răspundere a dlui Traian Băsescu. Cum va interpreta PG acțiunile sale, vor răspunde ei, dar noi vom monitoriza pe rețelele de scoializare această situație.

Juriștii noștri au identificat că în legislație avem trei norme după care poate fi atras la răspundere dl Băsescu, pentru că încă este cetățean al R. Moldova”, a mai declarat Ghelici.

Potrivit acestuia, un alt politician care obișnuiește să-l insulte pe Igor Dodon este primarul de Bălți, Renato Usatîi, care se află acum în Rusia. Astfel, Ghelici l-a avertizat pe liderul PN.

„Cele mai mari insulte la adresa președintelui se dau din afara hotarelor RM. Unul e cetățeanul Rusiei, altul cetățeanul României.

Când citesc unele replici de pe rețele de socializare, am impresia că la Costiujeni se face reparație și că toți bolnavii au fost trimiși acasă.

Autor:

[...] Nivelul de cultură și inteligență este mai jos de plintă. Așa că pentru apărarea onoarei președintelui am luat această decizie. Nu îi vom uita pe nimeni”, a adăugat președinte AO „Moldova Mea”.

Amintim că Traian Băsescu, proaspătul președinte de onoare al partidului Unității Naționale din Republica Moldova, l-a numit pe Igor Dodon, săptămâna trecută, „sluga Rusiei”. În replică, Dodon i-a urat lui Băsescu să facă Unirea în pușcărie.

În același timp, Dodon și Băsescu se luptă în justiție pe subiectul retragerii cetățenii R. Moldova a fostului șef de stat al României.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal