Potrivit lui Victor Micu, la baza deciziei CSM nu a stat doar avizul SIS.
„Noi am pus la bază mai multe circumstanțe și mai multe informații. În ședința plenului CSM, e clar că s-a ținut cont și de avizul SIS, dar vreau să accentuez, că CSM are organele sale de verificare a judecătorilor. A fost propusă spre eliberare din cauza faptul că a încălcat articolul 8 din Legea cu privire la statului judecătorului. În articolul în cauză, se prevăd restricțiile judecătorului cu părțile”, a declarat președintele CSM.
Micu spune că CSM a luat în calcul și alte cazuri în care ar fi fost implicată Manole.
„S-a evidențiat în mai multe situații. Prin anii 2008-2009, cazul a fost mediatizat de presă, când dădea consultații lui Mușuc, care era reprezentantul Partidului Comuniștilor, la părți pe dosar despre ce trebuia să facă. Un alt caz a fost când un avocat i-a reprezentat interesele Domnicăi Manole în Curtea Supremă de Justiție pe un dosar pornit împotriva CSM. Ulterior, Domnica Manole a participat în cadrul Curții de Apel ca judecător în care partea pe dosar era avocata. Aceasta restabilit-o în funcție, pe când trebuia să declare abținere”, a adăugat Victor Micu.
Amintim că CSM a decis ieri că Domnica Manole nu e compatibilă cu funcția de judecător. Între timp, mai multe organizaţii ale societăţii civile au cerut președintelui Republicii Moldova să nu promulge decretul de eliberare din funcție a judecătoarei Manole, iar CSM - să respecte legislația în vigoare şi „să devină cu adevărat garantul independenței judecătorilor”.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.