Documentul este comentat activ de către deputați, iar o remarcă deocheată a avut și liderul PCRM, Vladimir Voronin, care i-a acuzat pe cei de la Guvern de „bardac con**nîi” (n.r. - „dezordine terminată”).

Comentariul a fost făcut după ce Ciocan a menționat că secretarii de stat se vor ocupa doar cu politici și nu vor avea funcții de control.

„Toți o să fie generali în acest guvern și n-o să răspundă nimeni de nimic, numai o să dea indicații. Cum o să lucreze acest sistem? La voi acum e bardac con**nîi. Cum să fie nepolitizat?”, a declarat Voronin.

„Membrii guvernului vor fi politizați, pentru că ei primesc girul politic. Dar angajarea ca funcționari de stat se va face doar prin concurs public”, a comentat, pe scurt, Iurie Ciocan.

Amintim că reforma Guvernului va lipsi în jur de 370 de oameni de slujbe, iar funcția de viceministru va fi lichidată.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!