Clasament: Android 7.0, puțin peste 10% din totalul dispozitivelor aflate în circulație

Clasament: Android 7.0, puțin peste 10% din totalul dispozitivelor aflate în circulație
Foto: wpengine.netdna-ssl.com

Lansată oficial în luna august 2016, versiunea Android 7 (Nougat) este prezentă acum pe 11.5% din totalul dispozitivelor cu sistem Android aflate în circulaţie, de două ori mai puţine decât numărul dispozitivelor cu sistem Android 5.1 şi de trei ori mai puţine decât dispozitivele motorizate de versiunea Android 6.0, informează Go4it.

Comparat lunii anterioare, ambele versiuni Android Nougat (7.0 şi 7.1) şi-au crescut cu 2.4% cota de piaţă, primind îndeosebi utilizatori care şi-au actualizat sau înlocuit dispozitivele echipate cu versiuni mai vechi de Android. Încă livrată pe multe dispozitive din gama inferioară de preţuri, sau ca acualizare pentru dispozitive existente, versiunea Android 6.0 a plusat cu 0.6% ajungând la o cotă de piaţă de 31.8%.

foto: interactiv.ro

Pe locul trei se află acum Android Lollipop (5.1), cu 22.3% din totalul dispozitivelor active de pe serviciile Google Play. Imediat sub acesta găsim versiunea Android 5.0, cu 7.8%, rezultând o cotă de piaţă cumulată de 30.1% pentru Android Lollipop. De asemenea, o altă „antichitate” în top, versiunea Android KitKat, se păstrează bine pe poziţia a treia, cu 17,1% din total. În timp ce Marshmallow şi Lollipop sunt versiuni relativ moderne, Android 4.4 KitKat este o versiune cu mult depăşită, însă căderea de 1% înregistrată într-o singură lună arată că dispozitivele care o folosesc se apropie de finalul duratei de viaţă.

Dragă cititor,

Mii de oameni ne citesc în aceste zile în căutarea informațiilor, răspunsurilor și a unui fir de speranță. Iar noi lucrăm ca să asigurăm un jurnalism responsabil care să ne ajute pe fiecare dintre noi să înțelegem mai bine tot ce se întâmplă în jurul nostru și să ne unească în aceste timpuri complicate.

Ce putem face noi acum, este să te informăm corect, din surse verificate. Când nu știi pe cine să crezi, vezi ce scrie AGORA.
Fiecare contribuție din partea cititorilor este valoroasă pentru activitatea redacției. Susține-ne cu un abonament de membru. Mulțumim

Vezi și aceste știri
Un polițist și alte două persoane, reținute pentru că ar fi cerut mită de 500 de mii de lei pentru a rezolva un dosar privind traficul de droguri

Un polițist și alte două persoane, reținute pentru că ar fi cerut mită de 500 de mii de lei pentru a rezolva un dosar privind traficul de droguri

Un conac din Austria al oligarhului Igor Şuvalov, fost vicepremier al Rusiei, a fost ocupat de activişti

Un conac din Austria al oligarhului Igor Şuvalov, fost vicepremier al Rusiei, a fost ocupat de activişti

Guvernul a transmis Ucrainei cel de-al doilea lot de ajutor umanitar

Guvernul a transmis Ucrainei cel de-al doilea lot de ajutor umanitar

Advertoriale
Cristina Guțu: „Am slăbit cu 10 kilograme în doar 2 două luni, vezi cum am reușit!”

Cristina Guțu: „Am slăbit cu 10 kilograme în doar 2 două luni, vezi cum am reușit!”

Trei reguli cum afacerea ta poate supraviețui concurenței

Trei reguli cum afacerea ta poate supraviețui concurenței

Reprezentanți ai Guvernului de la București au vizitat Victoriabank, cea mai mare investiție românească în Republica Moldova (VIDEO)

Reprezentanți ai Guvernului de la București au vizitat Victoriabank, cea mai mare investiție românească în Republica Moldova (VIDEO)

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
  • Copiii știu mai bine: În căutarea jobului perfect (VIDEO)
    Copiii știu mai bine: În căutarea jobului perfect (VIDEO)
  • Moldova, I am back! | Tatiana Miron, tânăra care a decis să revină din Spania pentru a dezvolta satele din Moldova (VIDEO)
  • Copiii știu mai bine: Liderii lumii - sup lupă (VIDEO)
  • Moldova, I am back! | Dumitru și Emanuela Ciuprina, tinerii care au schimbat Bucureștiul pe satul Lunga din Florești (VIDEO)
  • Copiii știu mai bine: Paștele - mâncare, tradiție, mister
Cele mai populare
  • 1
    Interviu cu bărbatul care și-a pierdut familia într-un atac cu rachete în Odesa: Singurul meu sentiment este ura
  • 2
    Echipamentul militar sustras din dotarea Armatei Naționale valorează un milion de lei. Noi detalii de la PG
  • 3
    Maia Sandu despre nivelul înalt de inflație: Toate instituțiile statului trebuie să-și facă treaba mai bine decât și-au făcut-o până acum
  • 4
    Zelenski susține că aproape toți oamenii blocați în subsolurile uzinei Azovstal au fost „evacuați”
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.