Tehnologia care îți dă puteri telepatice va deveni realitate până în 2025

Tehnologia care îți dă puteri telepatice va deveni realitate până în 2025

În viitorul nu foarte îndepărtat vom putea citi minți prin intermediul telepatiei, și toate astea mulțumită unei tehnologii inovatoare dezvoltate de un fost director de-al Facebook, scrie playtech.ro.

Mary Lou Jepsen, un fost director de-al Facebook, spune că vrea să facă comunicarea prin telepatie o realitate. Aceasta s-a angajat să dezvolte o nouă tehnologie de scanare pentru a ajuta la detectarea și vindecarea unor boli grave. Ca urmare a acestui plan, ea a pus bazele companiei Openwater, care dezvoltă un dispozitiv care transferă capacitățile imagisticii prin rezonanță magnetică într-o formă purtabilă.

Openwater creează un dispozitiv care ne va permite să vedem în creierele și corpurile celorlalți. Inovația vine cu promisiunea unor noi abilități de diagnosticare și tratare a afecțiunilor, dar ne oferă și superputerea de a comunica doar prin intermediul gândurilor.Deși am putea crede că ideea este desprinsă din filmele cu supereroi și ca va mai dura mult timp până ce tehnologia va ajunge la nivelul de a ne permite să dezvoltăm asemenea instrumente performante, se pare că în doar opt ani vom putea deveni telepatici în adevăratul sens al cuvântului. Cercetătorii susțin că vor să facă tehnologia o realitate până în anul 2025.

Publicitate

Cu toate că detaliile cu privire la cum va fi realizat dispozitivul sunt încă neclare, ideea de bază a specialiștilor din spatele proiectului este de a realiza o dimensiune miniaturală a mașinăriilor pentru imagistică prin rezonanță magnetică și de a implementa această tehnologie pe LCD-uri flexibile care pot fi integrate într-o cască. Apoi, cu ajutorul luminii cu infraroșu, vom putea vedea ce se petrece în creierul cuiva.

Mary Lou Jensen vede această inovație ca o modalitate de a înteți comunicarea umană. Compania Openwater nu este prima care vine cu o asemenea propunere, și amintim aici de Elon Musk cu a sa Neuralink. Însă aceasta susține că abordarea sa este non-invazivă și nu necesită implanturi cerebrale sau injecții cu nanoboți pentru a ajunge la aceste capacități.Rămâne să vedem cum va arăta tehnologia inovatoare la final. Ceea ce știm este că cercetătorii vor să lucreze cu ajutorul studiilor științifice care s-au folosit de scanările cerebrale prin rezonanță magnetică pentru a interpreta gândurile vizuale.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal