Un alt fost ministru al Finanțelor susține că ar exista probleme la bugetul de stat

Un alt fost ministru al Finanțelor susține că ar exista probleme la bugetul de stat

Fostul ministru al Finanțelor Mihai Manoli consideră că autoritățile ar trebuie să se îngrijoreze în legătură cu datoria de 744 milioane de dolari pe care a solicitat-o Gazprom în instanță. „Nu că ar fi o gaură, dar o să ne creeze mari dureri de cap. Pentru că această datorie care ne este înaintată practic e egală cu datoria externă a Republicii Moldova de la schimbarea de putere”, a declarat fostul membru al Guvernului în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă.

„Cele 744 milioane de dolari cu care Gazprom ne cheamă în instanţă sunt aferente numai Moldovagaz, deci malului drept al Nistrului, adică ceea ce am consumat noi. Dar ne apare o întrebare: noi practic am dus cândva această datorie la zero, iar acum este din nou aproape de 10 miliarde? Şi dacă ne mai aducem aminte că la schimbările de guvernare au mai fost date 2 miliarde prin cei 4 dolari care erau cumulate la buget prin tariful la gazele consumate, mă întreb ce fel de management sau eficienţă de activitate este?”, s-a întrebat fostul ministru.

Totodată, Mihai Manoli este de părere că fostul Ministru al Finanțelor Veaceslav Negruță ar fi făcute calculele corect atunci când a sesizat o gaură în buget.

Publicitate

„Eu nu cred că au fost rău-intenţionate declaraţiile domnului Negruţă. El a constatat nişte lucruri care ar fi bine să le analizăm. Mi-a plăcut şi poziţia domnului prim-ministru care a menţionat că Ministerul Finanţelor trebuie să facă comentarii. Dar daţi să atragem atenţie la un lucru: noi suntem deja în luna septembrie şi noi foarte puţine lucruri am auzit despre ce se întâmplă cu legea bugetului pentru anul 2015. Poate e nefericirea noastră că în noiembrie vor fi alegerile, dar am putea rămâne cu aceeaşi gaură pentru că nu va fi aprobat nici bugetul pentru 2015”, a mai spus fostul ministru.

Agora precizează că fostul ministru al Finanțelor, Veaceslav Negruța, a scris recent peblogul său că se atestă o gaură la încasarea veniturilor, iar suma se apropie de 8,5 miliarde de lei și este similară cu cea de acum cinci ani, când a fost schimbată guvernarea.

Iurie Leancă, despre presupusa gaură în buget: Notele făcute de fostul ministru Negruța sunt deplasate

La rândul său, premierul Iurie Leancă a declarat că nu poate fi vorba despre o gaură în buget, așa cum susține fostul ministru al Finanțelor. Șeful Guvernului a subliniat că notele făcute de Veaceslav Negruța sunt deplasate.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal