„În această schemă sunt firme, sunt off-shore-ruri, eu am documente care demonestrează acest lucru. Deja am primit amenințări că voi fi scos din comisie. Deocamdată situația este stabilă la BEM, dar problema este mult mai grava, sper că toate organele se vor autosesiza, voi informa toate ambasadele, organizațiile internaționale, inclusiv Banca Mondială”, a declarat Veaceslav Ioniță.

„În ultimele luni, am adunat dovezi că banii au fost scoși din bancă prin credite false, prin firme off-shore. Informația pe care o deținem mai trebuie completată, dar suma ar putea ajunge la jumătate de miliard de lei, pe alte perioade urmează să primim date. Unul dintre beneficiari este Vlad Filat”, a mai spus deputatul.

El a mai spus că a fost amenințat că lucrează asupra acestor date, inclusiv de liderul PLDM Vlad Filat: „Mi s-a spus că nu va fi bine, că voi pleca din această comisie”.

Președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Veaceslav Ioniță, a mai spus că acest subiect va fi pus în discuție la ședința de săptămâna viitoare, întrucât astăzi nu există cvorum. 

Anterior, Ioniță declara că pachetul de legi pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului va aduce prejudicii bugetului de stat de aproape un miliard de lei. Cu toate acestea, proiectele au fost promulgate de președintele țării.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!