La reuniune participă guvernatori ai băncilor centrale din 25 de ţări: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Belarus, Cehia, China, Croaţia, Georgia, Grecia, Israel, Kazahstan, Kîrgîzstan, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovenia, Tadjikistan, Turcia şi Ucraina.
În cadrul discuțiilor desfășurate, Guvernatorul BNM Dorin Drăguțanu a menționat că majoritatea monedelor naționale din țările CSI se află sub presiune de depreciere, in principal, din cauza reducerii cererii externe si, implicit, a exporturilor.
Tensiunile geopolitice cauzează ieșiri de capital din unele țări din regiune și afectează așteptările pe termen scurt ale populației și ale agenților economici cu privire la evoluția de pe piața valutară.
Participanții la forum au dezvăluit evoluții economice din regiune, vulnerabilități și abordări manageriale corespunzătoare. Cei prezenți au identificat provocările reale și posibile, impactul acestora în țări concrete în funcție de particularitățile existente, precum și modalități de dezvoltare a politicilor şi instrumentelor de supraveghere macropurdenţială în scopul asigurării stabilităţii financiare.
Clubul Guvernatorilor Băncilor Centrale din Asia Centrală, Bazinul Mării Negre şi Balcani a fost creat în mai 1998. Membrii clubului se reunesc de două ori pe an și optează pentru o mai bună colaborare a țărilor din regiune în domeniul bancar.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.