Samsung raportează, în trimestrul doi, cel mai mare venit înregistrat vreodată de compania sud-coreeană

Samsung raportează, în trimestrul doi, cel mai mare venit înregistrat vreodată de compania sud-coreeană

Grupul sud-coreean Samsung Electronics a raportat joi o creștere de 88,9% a profitului net în trimestrul al doilea până la o cifră record de 11.050 miliarde woni (9,92 miliarde dolari), care permite celui mai mare producător mondial de telefoane mobile să facă uitate arestarea vicepreședintelui companiei și eșecul Galaxy Note 7, scrie agerpres.ro.

Cifra de afaceri trimestrială a crescut, la rândul său, cu 19,7% până la 61.000 de miliarde woni. Atât profitul net, cât și veniturile înregistrate de Samsung în perioada aprilie-iunie 2017 sunt cele mai mari raportate vreodată de compania sud-coreeană. Analiștii sunt de părere că aceste rezultate permit Samsung să treacă în fața Apple devenind cea mai profitabilă companie din sectorul tehnologic.

„Pentru moment Samsung și-a depășit rivalii, însă în timp ce profiturile Apple fluctuează foarte puțin cele ale Samsung variază foarte mult în funcție de evoluția prețurilor chipurilor de memorie”, a subliniat Greg Roh, analist la HMC Investment Securities.

Publicitate

Aproape 60% din profitul trimestrial raportat de Samsung a fost generat de divizia sa de semiconductori, care a anunțat un profit operațional de 8.000 de miliarde woni (7,2 miliarde de dolari) și vânzări de 17.600 miliarde woni (15,8 miliarde de dolari). Cererea consumatorilor pentru dispozitive mai performante a dus la creșterea prețurilor pentru memoriile DRAM și NAND, o veste bună pentru Samsung care este cel mai mare producător mondial de chipuri de memorie.

De asemenea, Samsung a informat că vânzările de smartphones Galaxy S8 le-au depășit pe cele ale predecesorului Galaxy S7, astfel că divizia de dispozitive mobile a generat un profit operațional de 4.100 miliarde woni (3,7 miliarde de dolari), ușor mai puțin decât în perioada similară a anului trecut dar dublu comparativ cu primul trimestru al acestui an.

Toate aceste rezultate record vin într-un moment în care Samsung trece printr-o perioadă dificilă în condițiile în care vice-președintele Lee Jae-Yong, moștenitorul prezumptiv al grupului, este în arest în așteptarea procesului pentru presupusul său rol într-un scandal de corupție care îl vizează pe fostul președinte sud-coreean Park Geun-hye. La acest scandal se adaugă și eșecul Galaxy Note 7, unul din cele mai costisitoare scandaluri din istoria companiei Samsung, costând compania peste cinci miliarde de dolari.

În luna octombrie a anului trecut, la două luni de la lansarea pe piață a telefonului Galaxy Note 7, grupul sud-coreean Samsung a decis să oprească producția și vânzarea acestui dispozitiv din cauza unor defecte susceptibile să provoace o explozie. Totodată, Samsung a cerut tuturor celor care dețin o „phabletă” (terminal de talie medie între smartphone și tabletă n.r.) Galaxy Note 7 să înceteze imediat să o utilizeze.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal