VIDEO. „Dosarul presei”. Acțiunile guvernării, abordate tendențios de unii jurnaliști de la Moldova 1

VIDEO. „Dosarul presei”. Acțiunile guvernării, abordate tendențios de unii jurnaliști de la Moldova 1

În ediția de astăzi vom analiza buletinul de știri din 26 iulie de la Moldova 1. În ultima perioadă, în anumite știri se observă o abordare pozitivă cu privire la acțiunile intreprinse de actuala guvernare. Redactorii de la Moldova 1 au realizat în cadrul acestui buletin de știri câteva materiale, care au avut drept scop să scoată în evidență faptul că noile politici și decizii ale actualei guvernări au o influență pozitivă asupra cetățenilor, iar unele știri au fost abordate greșit.

Buletinul a început cu unul din cele mai importante evenimente ale zilei - cabinetul de miniștri în frunte cu Pavel Filip s-a întrunit într-o nouă formulă, după ce a avut loc reformarea Guvernului.

Știrea conține declarațiile premierului in legatura cu noile schimbări. Însă, în știre lipsesc pozițiile experților, a miniștrilor care au rămas fără funcții și a celor care au rămas în funcție.

Cea de-a doua știre a fost despre faptul că așa zisul lider al regiunii transnistrene nu va permite evacuarea trupelor ruse de pe teritoriul din dreapta Nistrului. În știre, jurnaliștii utilizează „liderul de la Tiraspol”, care este o formulă pe care nu o recomandă experții.

Reportajul conține doar declarațiile asa-zisului președinte al regiunii transnistrene, care acuză guvernarea de la Chișinău că și-ar dori un potențial război.

Publicitate

În reportaj lipsesc pozițiile celor invinuiți și a unui expert cu privire la aceste declarații.

Următoarele știri din buletin au fost despre ambasadorul Rusiei la Chișinău, care a fost convocat de Ministerul Afacerilor Externe, despre un lot de muniții rusești depistate de SIS la unul din posturile vamale și verdictul CC care urma să fie dat cu privire la constituționalitatea organizării referendumului inițiat de Igor Dodon.

O altă știre din buletin a fost cea despre faptul că Partidul Popular European și Alianța Liberalilor și Democraților cer instituțiilor europene să reevalueze Acordul de asociere UE-Moldova, ca urmare a evenimentelor întâmplate în ultima perioadă. Inclusiv votarea noului sistem electoral.

În știre, redactorii au inclus poziția mai multor politicieni, doar că de această dată cântarul părerilor era de partea celor care au susținut votul mixt, chiar dacă aceste două importante partide nu consideră decizia una corectă.

Jurnaliștii au inclus poziția PD, a președintelui RM și a experților moldoveni. La finalul reportajului, redactorul a precizat că votul mixt este susținut de alte partide europene.

Buletinul a continuat cu știri externe și sport.

***

Dacă vă place această emisiune, donați pe contul: https://www.patreon.com/emisiuniAgora.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal