Buletinul a început cu unul din cele mai importante evenimente ale zilei - cabinetul de miniștri în frunte cu Pavel Filip s-a întrunit într-o nouă formulă, după ce a avut loc reformarea Guvernului.

Știrea conține declarațiile premierului in legatura cu noile schimbări. Însă, în știre lipsesc pozițiile experților, a miniștrilor care au rămas fără funcții și a celor care au rămas în funcție. 

Cea de-a doua știre a fost despre faptul că așa zisul lider al regiunii transnistrene nu va permite evacuarea trupelor ruse de pe teritoriul din dreapta Nistrului. În știre, jurnaliștii utilizează „liderul de la Tiraspol”, care este o formulă pe care nu o recomandă experții.

Reportajul conține doar declarațiile asa-zisului președinte al regiunii transnistrene, care acuză guvernarea de la Chișinău că și-ar dori un potențial război.

În reportaj lipsesc pozițiile celor invinuiți și a unui expert cu privire la aceste declarații. 

Următoarele știri din buletin au fost despre ambasadorul Rusiei la Chișinău, care a fost convocat de Ministerul Afacerilor Externe, despre un lot de muniții rusești depistate de SIS la unul din posturile vamale și verdictul CC care urma să fie dat cu privire la constituționalitatea organizării referendumului inițiat de Igor Dodon.

O altă știre din buletin a fost cea despre faptul că Partidul Popular European și Alianța Liberalilor și Democraților cer instituțiilor europene să reevalueze Acordul de asociere UE-Moldova, ca urmare a evenimentelor întâmplate în ultima perioadă. Inclusiv votarea noului sistem electoral. 

În știre, redactorii au inclus poziția mai multor politicieni, doar că de această dată cântarul părerilor era de partea celor care au susținut votul mixt, chiar dacă aceste două importante partide nu consideră decizia una corectă. 

Jurnaliștii au inclus poziția PD, a președintelui RM și a experților moldoveni. La finalul reportajului, redactorul a precizat că votul mixt este susținut de alte partide europene.

Buletinul a continuat cu știri externe și sport.

***

Dacă vă place această emisiune, donați pe contul: https://www.patreon.com/emisiuniAgora.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!