Belkovski: Rogozin este o persoană care poate destabiliza situația politică din R. Moldova

Belkovski: Rogozin este o persoană care poate destabiliza situația politică din R. Moldova

Dmitri Rogozin este perceput drept o persoană care poate aduce o oarecare destabilizare în politica din Republica Moldova. Autoritățile de la Chișinău, dar și din țările vecine sună îngrijorate ca nu cumva înaintea alegerilor prezidențiale din Rusia să se întâmple unele probleme legate de Transnistria. Declarația a fost făcută de cunoscutul analist rus, Stanislav Belkovski, în cadrul unei emisiuni la postul rus de radio Eho Moskvî, transmite Agora.

„Dmitri Rogozin a fost acea persoană care a pus în pericol viața unor oameni, deoarece totul s-a întâmplat din cauza lui. Dacă el nu era la bord, atunci nu ar exista acest conflict, acest incident. Autoritățile de la Chișinău dar și din țările vecine sună îngrijorate ca nu cumva înaintea alegerilor prezidențiale din Rusia să se întâmple unele probleme legate de Transnistria”, a spus Stanislav Belkovski.

„Vladimir Putin are nevoie de o mișcare importantă geopolitică, geomilitară înainte de alegerile prezidențiale din Rusia. Dar deoarece Vladimir Putin este axat pe politica militară internațională (politica internă îl îngrijorează mai puțin, sau deloc), ar putea încerca să se întoarcă la așa-numitul plan Kozak din 2003, care prevedea crearea unei federații asimetrice pe baza actualei Republici Moldova cu includerea în aceasta a unui subiect cu puteri speciale Republica Moldovenească Nistreană, dar mai important, integrarea Rusiei în calitate de garant militar al întregii situații și legalizarea bazei militare ruse pe teritoriul Moldovei. Asta, teoretic, ar putea să se întâmple, în special având în vedere faptul că Republica Moldova este condusă de președintele pro-rus, Igor Dodon”, a mai spus politologul rus.

Publicitate

„Iată de ce, mi se pare, că venirea lui Dmitri Rogozin, responsabil de relațiile Rusiei cu Transnistria, dar și finanțarea unor forțe politice pro-ruse din Transnistria, și în Republica Moldova, a provocat o nervozitate, nu doar la Chișinău, dar și în țările vecine care sunt considerate prietene și susținătoare ale Republicii Moldova în procesul de integrarea europeană euro-atlantică”, a notat analistul politic.

Rogozin este perceput drept o persoană care poate aduce o oarecare destabilizare în situația politică din Republica Moldova, a conchis Stanislav Belkovski.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal