Sinteza săptămânii: Condițiile meteorologice severe au pus stăpânire pe continentul european

Sinteza săptămânii: Condițiile meteorologice severe au pus stăpânire pe continentul european

Havuzurile Vaticanului au fost deconectate din cauza secetei. Furtună violentă la Istanbul. Pilotul ucrainean, Alexandr Akopov, care în condiții meteorologice dificile a reușit să aterizeze pe un aeroport din Turcia a fost decorat. Accident feroviar în Barcelona cu zeci de persoane rănite. Turcia „rămâne” țara candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană. Agora vă prezintă cele mai importante evenimente care au avut loc în ultima săptămână în Europa.

Havuzurile Vaticanului, deconectate din cauza secetei

Publicitate

Autoritățile de la Vatican au oprit 100 de fântâni arteziene, inclusiv două capodopere în stil baroc din Piața San Pietro, din cauza unei secete care afectează statul mic, dar și orașul Roma care îl înconjoară.

Italia a fost lovită de valuri de caniculă după doi ani de precipitații sub media sezonieră la Roma.

Autoritățile Romei au fost nevoite să limiteze consumul de apă până la opt ore pe zi.

Turcia „rămâne” țara candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană

...

Turcia rămâne țara candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană, în pofida îngrijorărilor profunde legate de respectarea drepturilor omului și a statului de drept.

La o conferință de presă tensionată cu doi miniștri turci, șeful diplomatic al UE, Federica Mogherini a avertizat însă că sunt necesari „pași concreți”.

Între timp, la Bruxelles, a avut loc o demonstrație împotriva încălcării drepturilor omului în Turcia, care a crescut după tentativa eșuată de lovitură de stat anul trecut.

„Această țară se îndepărtează de valorile europene”, a declarat comisarul UE pentru extindere Johannes Hahn.

Activiștii pentru drepturile omului au colectat aproape 900 de mii de semnături sub o petiție către înaltul reprezentant al UE pentru afacerile externe, Federica Mogherini.

Accident feroviar în Barcelona: Zeci de persoane rănite

...

Cel puțin 54 de persoane au fost rănite în gara „Francia” din Barcelona, după ce un tren regional nu a mai putut frâna și a intrat în stâlpul de beton de la capătul liniei.

Accidentul a avut loc vineri la ora 7.15. Primele trei vagoane au fost cele mai afectate.

Mai mulți pasageri au intrat în panică crezând că a avut loc un atac terorist.

„Nu am știut dacă a fost o bombă sau s-a întâmplat altceva. Oamenii au început să strige și au fost foarte speriați”, a declarat Lidia Garcia, care călătorea în primul vagon.

Furtună violentă la Istanbul

O furtună violentă s-a abătut joi seară asupra orașului Istanbul.

Cel puțin zece persoane au fost spitalizate. Străzile inundate au provocat întreruperea traficului pe numeroase artere.

Zborurile de pe aeroportul Ataturk din Istanbul au fost anulate, iar circulația trenurilor în metrou suspendată. De asemenea, în urma fulgerelor s-au declanșat câteva incendii, dar acestea au putut fi controlate de serviciile municipale.

Aterizarea avionului în condiții meteorologice dificile

Pilotul ucrainean, Alexandr Akopov care în condiții meteorologice dificile a reușit să aterizeze pe un aeroport din Turcia a fost decorat cu ordinul „Pentru curaj” de președintele Petro Poroșenko.

Pe 27 iulie aeronava Airbus A320 a companiei turcești Atlasglobal a efectuat o aterizare de urgență la Istanbul.

În timpul zborului, avionul a fost prins într-o furtună violentă. În rezultatul grindinei, prora aeronavei și ferestrele din cabina echipajului au fost distruse.

Cu toate acestea, pilotul ucrainean, Alexander Akopv a reușit să aterizeze avionul.

Imagini video cu aterizarea aviounului au devenit virale pe internet.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal