Maia Sandu, despre „cămașa de 70$”: Mi-am cumpărat-o cu 35-40$ la Washington, când aveam un salariu de 10.000$

Maia Sandu, despre „cămașa de 70$”: Mi-am cumpărat-o cu 35-40$ la Washington, când aveam un salariu de 10.000$

După ce ieri pe internet a fost distribuită informația că prețul unei cămăși de modelul celei pe care a purtat-o Maia Sandu la protestul de duminică este de 70 de dolari, lidera PAS a venit cu câteva comentarii al acest subiect. Aceasta a tratat cu ironie faptul că prețul cămășii purtate de ea a avut subiect „extrem de important” în spațiul public, menționând că are tocmai trei cămăși de aceeași firmă, și că a plătit 35-40 de dolari la Washington pentru fiecare dintre ele, atunci când lucra la Banca Mondială și avea un salariu de 10.000 de dolari.

„Este o știre incompletă, pentru că dacă sunteți atenți, și astăzi port o bluză de aceeași firmă: Abercrombie&Fitch. Și mai grav, mai am una. Deci tocmai trei bluze cumpărate de la aceeași firmă. Nu contează că nu costă 70 de dolari, am dat vreo 35-40 pe ele, doar că eu le port de ani buni și sunt șocată că abia ieri a apărut subiectul în spațiul public, pentru că este unul extrem de important pentru opinia publică. Spuneam, mai puțin contează că le-am cumpărat cu mulți ani în urmă, cu 35-40 de dolari, și că atunci aveam un salariu de 10.000 de dolari. [...]

Mă bucur că a fost sesizată opinia publică. Vreau acum să se scrie că sunt trei bluze, nu doar una. Și să știți că a meritat prețul de 40 de dolari, pentru că și după 4-5 ani, arată la fel de bine. Sunt cumpărate de la Washington, pentru că acolo prețurile sunt de 2-3 ori mai mici decât în R. Moldova, oricât de straniu nu ar părea acest lucru”, a spus Maia Sandu în cadrul unei conferințe de presă.

Publicitate

Potirivit liderei PAS, subiectul a fost scos în evidență într-o încercare de a îndepărta alte subiecte importante din spațiul public.

„Acest subiect este mult mai important decât protestul de duminică, decât să se discute dacă au fost 800 sau 801 oameni la protest, așa cum au relatat instituțiile media controlate de Plahotniuc sau socialiști. Așa aducem în discuție subiecte extrem de importante pentru oameni și nu îi lăsăm să discute despre furtul miliardului, schimbarea sistemului electoral, proasta guvernare, sărăcie, migrație. Asta înseamnă să formăm agenda publică.

Nu cred că o cămașă de 35-40 de dolari este un lucru de lux, mai ales când salariul câștigat de mine acolo, absolut cinstit, îmi permitea acest lucru. Iar atunci când cineva care toată viața a avut un salariu de câteva mii de lei, ajunge să poarte lucruri de sute de mii de lei. Aici presa trebuie să-și facă treaba”, a adăugat Maia Sandu.

Autor:

Amintim că, în perioada 2010-2012, Maia Sandu a fost consilier al Directorului Executiv al Băncii Mondiale, în capitala Statelor Unite, Washington D.C.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal