VIDEO. PAS: PDM e dator statului cu peste 47 milioane de lei, iar CEC nu pune în aplicare legea

VIDEO. PAS: PDM e dator statului cu peste 47 milioane de lei, iar CEC nu pune în aplicare legea

Partidul Democrat este acuzat că nu a vărsat în bugetul de stat suma de 47.751.790 de lei, obținută în numerar. Acuzația vine din partea Partidului Acțiune și Solidaritate, care afirmă că, conform rapoartelor financiare pentru anii 2016 și 2017, democrații au colectat ilegal această sumă de bani care, potrivit legii, urma să fie transferată la bugetul de stat. Reprezentanții PAS spun că Comisia Electorală Centrală (CEC) tolerează această ilegalitate, eschivându-se de la obligațiunile sale legale.

Potrivit secretarului general al PAS, Igor Grosu, aceasta este o problemă gravă, negijată și ascunsă de Partidul Democrat.

„Conform rapoartelor financiare pentru anul 2016, PD a fost campion la colectarea ilegală a 29 milioane 76 mii lei, bani care, conform legii, trebuiau să fie transferați la bugetul de stat. În 2017 ileglitățile au continuat. Constatăm cu regret sfidarea în continuare de către PD a legii. Conform estimărilor noastre preliminare, PD a colectat cu încălcarea legii alte 18 milioane 675 mii 790 lei”, a declarat acesta.

Publicitate

„Drept urmare, PD, la un an și jumătate de la implementarea noului sistem de finanțate a partidelor politice - atenție, în mare parte din bani publici - a colectat ilegal suma de 47 milioane 751 mii 790 lei.

Un lucru și mai reprobabil e faptul că inclusiv din acești bani colectați ilegal, care ar fi trebuit virați în bugetul de stat, sunt finanțate campaniile de dezinformare și manipulare a societății, plătite călătoriile de lux ale lui Plahotniuc peste hotare, și achitate companiile de lobby din Occident, care au menirea să corupă politicienii occidentali în favoarea lui Plahotniuc”, a mai spus Igor Grosu.

„PAS cere repetat CEC să înceteze să se eschiveze de la obligațiunile sale legale și să aplice instrumentele pe care le are la dispoziție, pentru a determina PD să respecte legislația privind finanțarea partidelor politice și să ceară PD transferarea celor 47 milioane 751 mii 790 lei în bugetul de stat. Și dacă nu se conformează, să sisteze finanțarea bugetară pentru PD”, a mai spus Grosu.

Potrivit lui, cu acești bani statul ar putea dubla pensia medie pentru un număr de 40.000 de pensionari.

Aflați mai multe detalii din conferința de presă susținută de conducerea formațiunii:

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal