„Colaboratorul care a fost reținut, acesta nu este un funcționar de stat, ci angajatul întreprinderii municipale, - a declarat Renato Usatîi. - Nu este o angajată a Departamentului de Arhitectura, cum au spus”.

De fapt, locul de muncă a reținutei este „biroul de arhitectura, întreprindere municipală, care se ocupă cu faptul că cineva face un proiect al garajului, cuiva - al casei, și altcuiva o modificare a planului apartamentului. Am spus în mod repetat că eu către această companie am câteva întrebări, pentru că se pare că arhitecții, angajații întreprinderii municipale, activează și la întreprinderea municipală, și individual”- a spus Usatîi.

"

"

„Nu-mi place acest lucru, pentru că se dovedește că o parte din proiecte ei le derulează prin primărie, o parte din proiecte le realizează împreună cu companiile private cu care lucrează”, - a spus primarul de Bălți.

Cum a declarat Usatîi, din ceea ce se cunoaște la moment, vorbim despre faptul că o angajată a întreprinderii municipale, „în scopul de a nu modifica proiectul de gazificare cuiva, a decis să realizeze o modificare, cu dată anterioară, cu anul 2014. A decis să facă acest lucru ca arhitect privat. Ea nu are un contract cu persoana, care a implicat angajații CNA [Centrul Național Anticorupție] în această istorie».

Renato Usatîi a subliniat, că este vorba despre o campanie de clevetire și propagandă a regimului plahotniucist, care în realitate este semănătorul corupției de scară națională. „Au luat-o și demonstrează întregii țări, cică iată, «colaboratoarea primăriei», «500 de lei», și Publika a început deja «fugarul acuzat», «el e la Moscova, iar la primărie mite». Da, mie îmi displace orice incident, legat de orașul pe care îl conduc, dar astăzi ei nu spun adevărul. Ei fură cu milioanele, iar aici e vorba de cinci sute de lei, mai ales că nu e stabilit, încă, dacă aceasta e mită”, - a declarat Usatîi, menționând că, „eu nu susțin nici un fel de mite, toți știu poziția mea la acest subiect, eu întotdeauna am luptat cu acest lucru. Și orașul Bălți la noi, ce nu ar arăta «plahișii» la televizor, este cel mai transparent oraș din țară”.

„Situația e cu totul nu acea, care și-o imaginează. Dar faptul că plahotniucii, socialiștii, „curcanii-păpădii” au început să facă din ea o noutate pe toată țara - aceasta e clar”, - a făcut concluziile Usatîi. 

Amintim, că un șir de mass-media controlate, inclusiv postul de televiziune „Publika”, citând serviciul de presă al Centrului Național Anticorupție a informat că presupusa „reținută pentru mită este șefa departamentului de arhitectură și urbanism a primăriei Bălți”. Despre necoincidența acestor declarații de fapt, vorbește și presa independentă locală, care constată că, de fapt, departamentul de arhitectură al Primăriei este condus de un bărbat, dar a fost reținută o angajată a întreprinderii municipale „Biroul de arhitectură și planificare”, care nu este o subdiviziune structurală a Primăriei.

Acest material este un Advertorial Politic și nu prezintă punctul de vedere al redacției AGORA. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.