Donald Trump: Nicolas Maduro este responsabil pentru siguranţa liderilor opoziţiei din Venezuela

Donald Trump: Nicolas Maduro este responsabil pentru siguranţa liderilor opoziţiei din Venezuela

Preşedintele american Donald Trump a avertizat, miercuri, că omologul său venezuelean Nicolas Maduro este responsabil pentru sănătatea şi siguranţa celor doi lideri ai opoziţiei care au fost arestaţi marţi, relatează site-ul BBC News.

Într-un comunicat emis de Casa Albă, Trump a precizat că Leopoldo Lopez şi Antonio Ledezma sunt prizonieri politici reţinuţi în mod ilegal de către guvernul venezuelean, scrie Mediafax.

„Statele Unite îl consideră pe Maduro - cel care a anunţat public cu doar câteva ore mai devreme că se va îndrepta împotriva opoziţiei sale politice - direct responsabil pentru sănătatea şi siguranţa domnilor Lopez şi Ledezma, precum şi a altor persoane arestate", a spus Trump.

Publicitate

Secretarul de Stat american Rex Tillerson a descris arestarea celor doi lideri ai opoziţiei ca „foarte alarmantă".

„Situaţia din punct de vedere umanitar devine îngrozitoare. Evaluăm toate opţiunile noastre politice cu privire la ceea ce putem face pentru a obţine schimbarea condiţiilor, fie că Maduro decide că nu are viitor şi doreşte să plece din proprie iniţiativă, fie putem întoarce procesele guvernamentale către Constituţia lor", a spus Tillerson.

ONU şi Marea Britanie au reacţionat recent faţă de acţiunile regimului Maduro. Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, a declarat că o escaladare a tensiunilor politice ar face dificilă găsirea unei soluţii paşnice pentru criză. Marea Britanie şi-a schimbat recomandările de călătorie în Venezuela, precizând că toate călătoriile ar trebui să înceteze, iar toate persoanele aflate în întreţinerea ambasadei britanice din Venezuela au fost retrase de la 1 august.

Marţi, liderii partidelor de opoziţiei din Venezuela, Leopoldo Lopez şi Antonio Ledezma, au fost ridicaţi de către poliţişti din locuinţele lor.

Leopoldo Lopez şi Antonio Ledezma se aflau în arest la domiciliu, din motive medicale. Cei doi au fost găsiţi vinovaţi de incitare publică, producere de pagube materiale şi conspiraţie pentru o lovitură de stat, în timpul protestelor antiguvernamentale din 2014.

Acum câteva zile, Leopoldo Lopez, liderul partidului Voinţa Populară, a lansat un videoclip pe YouTube în care i-a invitat pe venezueleni să iasă în stradă, în semn de protest faţă de alegerea Adunării Constituante.

După anunţarea rezultatelor în cadrul alegerilor pentru Adunarea Constituantă, Nicolas Maduro a precizat că nu se va abate de la planurile sale de a rescrie Constituţia şi de a trage la răspundere adversarii.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal