Un inginer mecanic are o plantație de aronie! Fiecare persoană trebuie să consume zilnic acest fruct

Un inginer mecanic are o plantație de aronie! Fiecare persoană trebuie să consume zilnic acest fruct

Pomușoarele care ne mențin tineri și sănătoși sunt tot mai căutate în Moldova și în întreaga lume. Interesul crescut pentru ele poate fi observat și prin organizarea de doi ani consecutivi a SUMMER BERRY FAIR, târgul agro-gastronomic al producătorilor de pomușoare din Moldova. Aronia se numără printre ele, fiind în mod special apreciată datorită unui efect tonic general, bogăție și concentrației mare de vitamine și substanțe nutritive cu proprietăți benefice pentru sănătate, scrie Ea.md.

Vitalie Pintilei, un tânăr antreprenor de 34 de ani, entuziasmat de agricultura ecologică. Deși de formare este Inginer mecanic, mereu a nutrit o dragoste pentru pământ, care cel mai probabil i se trage de la tatăl - agricultor. La 26 de ani a început să cerceteze și să caute idei de afaceri în acest domeniu, iar la nici 30 de ani deja pusese bazele unei afaceri pornite dintr-o pasiune pentru tot ce-i nou: aronia, un fruct antioxidant, bogat în vitamine şi minerale.

„Ideile vin cautând, muncind și studiind. Inițial eram în căutare de altceva, în domeniul culturilor energetice, dar după multe studii, cercetări și analize am renunțat. Atunci am zis să trecem la pomușoare. Din start m-am gândit să fac ceva diferit, nu ce făceau toți la acea vreme: zmeură, căpșuni și coacăză… Astfel am ales aronia pentru că ea crește bine pe solurile noastre și totodată e ceva nou pentru Republica Moldova. Mereu am vrut să fac ceva diferit”, a declarat Vitaliei Pintilei pentru Ea.md

Publicitate
...

A început afacerea de la un hectar cultivat de aronie, iar în curând a ajuns la 5 hectare. Tânărul agricultor spune că investiția la un hectar de aronie, dacă e să se facă cu tot cu sisteme de irigare, poate ajunge și la 5 - 6 mii euro, cam în jur de 100-120 mii lei.

„Suntem optimiști și planificăm să recuperăm investițiile în 5-6 ani. Suntem conștienți că o plantație multianuală nu aduce profit imediat, investiția se recuperează în timp”, a menționat Vitalie Pintilei.

Autor:

Deși la moment se bazează pe vânzările de pe piața internă, Vitalie este în căutare de soluții pentru a putea exporta și în afară.

Citiți articolul integral pe EA.md.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal