Fii eroul din viața reală! Fă o minune, dăruiește copiilor viață

Fii eroul din viața reală! Fă o minune, dăruiește copiilor viață

Doi băieței, Daniel și Sergiu, au nevoie urgentă de tratamente foarte scumpe, iar noi, putem contribui la salvarea vieților acestora, doar viața este ceea ce avem mai scump, nu-i așa?

Cea mai mare rețea de farmacii din Republica Moldova, nu a rămas indiferentă față de destinele acestor copii, care au nevoie de tratamente costisitoare și a lansat o campanie de colectare a banilor pentru tratamentele lor. Pentru fiecare achiziție de peste 200 de lei efectuată în cadrul rețelei Farmacia Familiei, îi ajuți pe Sergiu și Daniel cu 10 lei.

Cu alte cuvinte, achiziționând produsele de care avem nevoie mai contribuim și la salvarea vieților a doi băiețași minunați. Le transformăm visele în realitate. Devenim eroi în adevăratul sens al cuvântului.

Daniel, 5 ani: „Mami, dar ce culoare are copilăria?”

Istoria acestui micuț face inima să ți se strângă de durere. S-a născut cu o patologie rară la ochi, diagnosticul fiind Blefarofimoză și epicanthus inversat. O clinică din Israel care are experiență în acest domeniu a fost de acord să-l ajute pe băiețel. Intervenția costă 16.000 €, o sumă mult prea mare pentru familia lui. Timpul trece, copilul crește și începe să-și piardă vederea, jumătate din pupila lui fiind închisă. În cazul în care nu va fi operat în scurt timp, Daniel riscă să-și piardă vederea pentru totdeauna și să devină invalid de la o vârstă fragedă.

Publicitate

Daniel se dezvoltă astăzi la fel ca și ceilalți copii și își dorește ca așa să fie și în continuare. Din păcate, deja simte diferența și apar primele complexe. Au început a apărea întrebările de felul: „De ce ochii mei nu sunt ca și la ceilalți?”

„Ne este foarte dificil să vedem privirile disprețuitoare ale părinților care interzic copiilor lor să vină și să se joace cu Daniel, pentru că arată altfel”, ne spune bunica Irina. „Ne doare să auzim când ceilalți copii, fără să-și dea seama, îl obijduiesc. Băiatul este bine dezvoltat, se pregătește de școală. Noi ne dorim foarte mult ca el să poată vedea lumea ca și ceilalțu copii, să se bucure de tot ceea ce-l înconjoară”.

Astăzi Daniel desenează copilăria așa cum o ține mine, în nuanțe vii, de roșu, galben și albastru. „Când voi crește mare am să văd bine, voi merge la școală, voi putea citi și voi avea mulți prieteni”, le povestește tuturor Daniel.

Aceasta este unicul vis pe care îl are, iar pentru a-l transforma în realitate, este nevoie de intervenție la clinica din Israel. Deja, cu ajutorul persoanelor care nu au rămas indiferente, a fost adunată suma de 1344 de euro. Mai e nevoie de 15000 de euro la colectarea cărora va participa și rețeaua Farmacia Familiei, donând câte zece lei la fiecare achiziție de peste 200 de lei.

Sergiu, 17 ani: „Îmi doresc să trăiesc”

Sergiu Iatmirschi la ai săi 17 ani nu este ocupat cu pregătirea pentru examene, nu alege instituția la care să își continue studiile, ci visează să învingă boala, să iasă din pereții spitalelor și să înceapă să trăiască! În fiecare zi Sergiu luptă cu o boală teribilă - limfom, suferă dureri, crede și speră că această etapă a vieții va rămâne în trecut în cel mai scurt timp.

Impresionează optimismul cu care Sergiu luptă și crede că va depăși boala. Același optimism este împărtășit și de medicii de la o clinică din Turcia, care au fost de acord să efectueze intervenția, mai ales că Sergiu a trecut cu succes și de cel de al doilea transplant, se simte mai bine, iar medicii zic că tânărul va fi capabil să depășească boala, doar că are nevoie de bani - 170.000 de euro. Oare este mult când vorbim despre prețul vieții?

Suntem conștienți de faptul că această sumă nu poate fi colectată cu ușurință de familie, dar, unindu-ne forțele, avem puteri magice. Putem salva vieți!

Să ajutăm două vieți tinere! Să le oferim speranță pentru viitor! Povestiți-le prietenilor despre campanie, ajutați împreună cu noi! Pentru că a fi un erou și a face bine poate fi atât de ușor!

P.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal