„Sunt  extrem  de  trist  și dezamăgit de situația creată în jurul lui Ilan Shor - președintele Partidului politic „Şor” și Primarul orașului Orhei! Mai mult decât atât, sunt extrem de indignat să primesc știrile și răspunsul oficial din Moldova precum că, Ilan Shor nu poate să viziteze Bruxellesul la invitația mea, deoarece avocații săi nu au primit răspunsul pozitiv cu privire la acest aspect din partea instanţei de judecată”, scrie politicianul.

Martusciello spune că decizia judecătorească „nu se încadrează în normele democratice europene şi împiedică în mod vehement activitatea liderului politic şi a întregului partid”.

„Acest lucru împiedică liderul și întregul partid politic de la modul normal al activității, dezvoltării și nu poate fi considerat o normă democratică”, a menţionat europarlamentarul. „Planific să vizitez  Moldova și personal pe Ilan Shor foarte curând! Trebuie să înțelegem ce se întâmplă acolo”, a menţiona acesta.

Amintim că reprezentanții partidului condus de Shor au făcut public cazul lui Shor la Bruxelles, solicitând susținerea mai multor deputați europeni.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!