FOTO. Ce trebuie să știi despre reședința de vară a reginei - castelul Balmoral din Scoția

FOTO. Ce trebuie să știi despre reședința de vară a reginei - castelul Balmoral din Scoția

În această săptămână, după o mare ceremonie de deschidere, regina Elizabeth II s-a mutat oficial la reședința la Balmoral din Scoția. De-a lungul verii, o mare parte din familia regală - inclusiv Charles, Camilla, William și Kate - se vor alătura reginei și prințului Philip pentru o vacanță de vară, scrie revista Vogue. Dar ce se întâmplă mai exact la această proprietate idilică, care a fost în familia regală mai mult de 160 de ani?

Balmoral a fost achiziționat pentru regina Victoria de către prințul Albert în 1852, după ce cuplul s-a îndrăgostit de peisajul rural. De atunci, generații la rând ale familiei regale au petrecut vacanțele aici, unde s-au ascuns de scandaluri și secrete.

Castelul este imens.

Publicitate

Pe o suprafață de aproximativ 50.000 de hectare, Balmoral este atât de mare încât are aproape propriul său ecosistem: munți, păduri, văi, pășuni arabile și grădini. Există, de asemenea, 150 de clădiri, inclusiv Birkhall, moșia lui Prince Charles, Craigowan Lodge și alte câteva cabane.

Ceea ce înseamnă că există mult spațiu pentru activități.

...

Regina Elizabeth II face adesea plimbări pe jos, dar și călare pe cal. Familia regală adoră să petreacă aici vacanțele. Familia se bucură de pescuit, vânătoare, picnic și grătar. (Prințul Philip este, probabil, cel mai mare maestru în grătar.)

...

„Plimbări, picnicuri, câini - o mulțime de câini și oameni care vin și ies mereu. Este un loc minunat pentru bunicuța și bunicul, pentru ca noi să venim să-i vedem acolo, unde poți să respiri și să fugi”, a spus prințesa Eugenie de Balmoral într-un interviu de anul trecut.

Rezidenții speciali ai lui Balmoral nu sunt numai monarhi britanici, ci și veverițele roșii, o rozătoare pe cale de dispariție a cărui locuință este Scoția. Poți să le vezi cum mănâncă nuci și se bate în jurul casei.

Dacă este vorba de „nuci” mai metaforic, Balmoral este locul unde puteți găsi soiuri de nuci regale.

...

Tony Blair a declarat că vizitele sale au fost „o combinație vie a intrigantului, surrealului și a celui extraordinar”.

Margaret Thatcher a declarat pentru Guardian că „nu a putut să scape suficient de repede de amintirile cu Diana pe care le-a petrecut aici”.

În vremuri fericite, Balmoral era locul în care prințesa Diana și prințul Charles și-au petrecut luna de miere (deși rapoartele sugerează că nu ar fi fost o „evadare romantică” pe care ar fi sperat-o).

Poți să rămâi în castel

Balmoral este deschis publicului în lunile aprilie - iulie, unde vizitatorii pot să se plimbe prin grădini și să privească în sala mare de bal a castelului. Cei care caută un tratament regal complet pot rezerva una din cabanele pentru oaspeți.

...

...

...

...

...

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal