Shor răspunde la criticile lui Sturza: Să scrii și să urinezi trebuie doar atunci când nu mai poți. Poate ați încurcat?

Shor răspunde la criticile lui Sturza: Să scrii și să urinezi trebuie doar atunci când nu mai poți. Poate ați încurcat?

Primarul de Orhei oferă replică la replica fostului premier Ion Sturza, după ce Sturza l-a criticat pentru ieșirea Orheiului din CALM. Într-o declarație acidă, Shor îl numește pe Sturza „biograful său personal” și scrie că acesta achita oamenilor pensiile „în galoși și hrișcă”. 

„De data aceasta Sturza a decis să comenteze decizia de retragere a municipiului Orhei, pe care am onoarea de a-l conduce, din Congresul Autorităților Locale (CALM). Potrivit cronicarului Ion, prin această acţiune, eu am jucat rolul unui „idiot util” pentru actuala guvernare. Aici trebuie remarcat faptul că nici una dintre remarcile lui Sturza, despre persoana mea modestă, nu se poate lipsi de această frază. Se pare că lui Ion i se pare a fi foarte de success. Atât de mult, încât el nu are nici o dorinţă de a lucra asupra varietăţii vocabularului său ofensiv. Nici unul dintre atacurile biografului meu liber profesionist nu este lipsit de apelul retoric de a returna oamenilor aeroportul lor „furat”. Şi aşa mai departe, Ion! Fiind cu un picior pe Mont Blanc, iar cu celălalt pe la Polul Nord, aşa, în mod „crăcănat”, este dificil de gândit. Mai dificil este de a scrie fără a te gândi”, scrie Shor.

Primarul de Orhei a trecut, mai departe, la replici tăioase.

„Cum a spus odată un evreu proeminent, acţiunea de a scrie, precum şi de a se urina trebuie făcută când nu mai poţi suporta. Poate a-ţi încurcat aceste acţiuni? Aţi vrut să vă urinaţi dar aţi scris. În același timp, sunt de accord cu Petru cel Mare, care a ordonat boierii să nu folosească serviciile persoanelor care scriu discursuri pentru „a fi vizibilă prostia fiecăruia”. Ion, dumneavoastră vi sa primit! Noi deja vedem prostia voastră. Acum de facto”, mai adaugă Shor într-o postare pe Facebook.

PENSIE ÎN GALOȘI ȘI HRIȘCĂ

El pomenește că „Sturza nu a fost niciodată, nicăieri ales”.

„El a candidat odată pentru funcţia de deputat sub primul număr în listă, şi partidul nu a trecut în Parlament. Evident, doar pentru că Sturza a fost primul număr din listă. La ce altceva ar trebui să ne așteptăm? Că oamenii vor vota pentru o persoană, care le plătea pensiile cu galoşi şi hrişcă? Că oamenii vor vota pentru un om care nu achita câte jumătate de an pensile şi salariile, nici măcar cu galoşi şi hrişcă? Că oamenii vor vota pentru o persoană, pentru care „puterea” și „corupția” au devenit sinonime? Cel care a adus la conducerea țării, persoane, precum Ţopa şi Filat? Pe timpurile căruia privatizarea a devenit un furt real? Pe timpurile căruia a avut loc colapsul? Pe timpurile căruia leul moldovenesc a scăzut dublu, iar prin acest fapt oamenii au devenit mai săraci? Cel, care în cele din urmă, prin politica sa dementă a asigurat câştigul comuniştilor? Ce vreau să spun? Acest om care niciodata şi nicăieri nu a fost ales, nu poate, şi nici nu are dreptul să judece despre acţiunile omului, care a fost ales şi este sprijinit de majoritatea oamenilor din Orhei. Eu, în comparaţie cu dvs., Ion, nu pot face lucruri care pot dăuna oamenilor care m-au ales şi mă susţin. Acțiuni, care nu corespund intereselor lor. De asemenea, am o întrebare legată de fraza parazit a lui Sturza. Spuneţi-mi, Ion, când ați acceptat oferta lui Nicolae Timofti de a conduce guvernul, dvs. în acel moment v-aţi purtat ca un „idiot util”, sau ca unul obişnuit? Oare nu vă erau clare motivele și consecințele probabile? Deci, care dintre noi este aşa? Pe lângă asta, în ceea ce privește aeroportul, care se presupune că a fost furat de la popor şi trebuie să fi returnat”, a mai scris primarul de Orhei.

CUVÂNT DE ÎNCHEIERE DESPRE AEROPORT

Potrivit lui Ilan Shor, aeroportul „nu este furat, ci este deținut de stat și în limitele contractului de concesiune”.

„La expirarea perioadei de concesiune, statul va restabili controlul deplin asupra acestuia. Atunci, va fi un aeroport modern, confortabil, cu o infrastructură modernizată şi cu un flux mai mare de pasageri şi cu o lăţime de bandă crescută, şi nu hambarul ăla vechi cu piste distruse, probleme de securitate, care au rămas după dvs. Nu vă grăbiţi, Ion. Daţi-le voie investitorilor să finalizeze a doua bandă, atunci îl puteţi prelua! Apoi, va fi mai convenabil şi mai scump de a-l vinde! Ultima este o glumă. Din fericire, nu dvs. luaţi deciziile. Din fericire, niciodată nu le veţi lua. Oamenii din Republica Moldova nu vor permite niciodată să se întoarcă la galoşi!”, a mai punctat Shor.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal