Un tânăr originar din Chișinău a mers 2500 km cu bicicleta până la Barcelona: „Poți călători ieftin sau scump”

Un tânăr originar din Chișinău a mers 2500 km cu bicicleta până la Barcelona: „Poți călători ieftin sau scump”

Ciclo-turismul nu mai este o noutate nicăieri în lume. Tot mai mulți oameni se aventurează să călătorească prin diferite țări, pe două roți. Radu Pascal este unul dintre bicicliștii care demonstrează că nu trebuie să fii ciclist profesionist ca să reziști la distanțe lungi. Este originar din Chișinău, are 34 de ani și stă de 8 ani la Cluj-Napoca, unde muncește în sfera IT, scrie revista online pentru femei Ea.md

„Am facut peste 2500 de kilometri, din Cluj-Napoca până la Barcelona. Inițial am vrut sa trec și prin Andora, dar eram la limită cu timpul și am continuat direct spre Barcelona. Am ajuns la destinație în ziua a 36-ea, după care am stat câteva zile în oraș, fiind în așteptarea zborului înapoi spre Cluj”.

Dacă e să mergi din Cluj la Barcelona cu mașina, atunci trebuie să fii pregătit pentru o călătorie de peste 23 de ore. Iată că pe două roți, evident, călătoria durează și mai mult. Radu nu este un ciclist profesionist, așa că toată aventura a fost o mare provocare pentru el.

Publicitate

„Nu sunt deloc profesionist, nu particip la concursuri și nici nu sunt foarte performant. Aveam în plan să ma antrenez toată primăvara, dar în final am reușit să mă antrenez doar până la birou, iar de la birou acasă, ceea ce înseamnă 10 km dus și 10 întors. Așadar, a fost prima tură extremă din viața mea. Am citit despre persoane care au facut asemenea ture și eram foarte curios să văd cum e asta, să călătorești zile în șir cu bicicleta și cortul în spinare. Mi s-a părut o provocare care să merite osteneala. De ce Barcelona? Pentru am mai fost acolo și îmi place orașul.”

Autor:

Mulți cred că bicicliștii aleg să călătorească pe două roți din motive financiare, că le-ar ieși mai ieftină escapada decât dacă ar alege avionul sau alte mijloace de transport. Aflați că lucrurile nu stau chiar așa.

„Cred că poți face câteva excursii prin Barcelona cu avionul pe banii pe care i-am investit în această experiență. Să călătorești cu bicicleta poate fi o experiență foarte ieftină sau foarte scumpă. Eu cred că m-am situat undeva pe mijloc. Dacă doar vrei să mergi undeva la mare, pe bani puțini, cel mai ieftin ar fi avionul”.

Autor:

„Momente dificile au fost mai multe.. În primul rand, febra musculară a fost o provocare, și asta pentru că nu m-am antrenat. Dupa primele zile, mușchii mă dureau în continuu. Noroc că prin Ungaria am dat, predominant, peste câmpie și a fost cât de cât mai ușor de pedalat. Abia după vreo 2 săptămâni, s-au obișnuit mușchii. Însă numai după o lună de la revenirea mea acasă, mușchii și-au revenit complet. Trebuie să vă mărturisesc, am avut și momente când eram foarte deprimat și plictisit de la pedalat, fiind singur toată ziua. Cred că, undeva prin Italia, am început să am dureri puternice în genunchi. Mi-a fost frică să cedeze. A trebuit să am mare grijă cum pedalez, câtă forță aplic. Din fericire, dupa o săptămână, mi-a trecut. În multe instanțe îmi trecea prin gând să abandonez toată aventura, să iau un bilet de avion spre casă. În urmatoarea zi însă mă trezeam, împachetam cortul și porneam din nou la drum”, spune tânărul.

Citiți articolul integral pe Ea.md.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal