Dodon promite „proteste conduse de președinte”, dacă guvernarea se va implica într-un conflict militar cu Tiraspolul

Dodon promite „proteste conduse de președinte”, dacă guvernarea se va implica într-un conflict militar cu Tiraspolul

Președintele Igor Dodon a mers într-o vizită la poligonul militar de la Bulboaca și a declarat că nu a observat „nimic dubios”. Vizita are loc pe fondul unor controverse despre continuarea ajutorului american pentru modernizarea forțelor armate ale Republicii Moldova. Totodată, Dodon le-a „arătat din deget” celor de la guvernare, prevenindu-i că dacă se implică într-un conflict regional, „puterea aceasta va fi demolată”, promițând „proteste conduse de președinte”.

„Astăzi, în calitate de comandat suprem al armatei, am întreprins o vizită la Bulboaca. În presă au fost multe speculații referitor la o eventuală destabilizare a situației. Am inspectat lucrările de la Bulboaca și am constatat că activitățile de pe poligon au loc în mod obișnuit, are loc reparația cazarmelor și a infrastructurii. Nu am observat nimic dubios care ar duce la implicarea unor forțe armate dinafara țării. Am spus că R. Moldova nu trebuie să participe la acțiuni militare nici în vest, nici în est și nu vom fi parte la nici un bloc militar. Dacă Guvernul de la Chișinău și majoritatea parlamentară, ghidați de forțe din afară, vor încerca să se implice într-un conflict regional, atunci vom fi nevoiți să demolăm această guvernare, inclusiv prin proteste non-stop și convocarea Marii Adunări Naționale”, a prevenit Dodon.

Șeful statului a subliniat că este „pentru pace în R. Moldova” pe care o va asigura „prin toate căile posibile”.

„Nu vrem să jucăm în jocuri geopolitice, lăsați-ne în pace, noi suntem o țară mică, vreau să fie liniște și pace. Chișinăul nu are de gând și nu poate ataca Tiraspolul. Măcar și pentru că președintele va bloca acest lucru. Dacă cineva are asemenea planuri, din guvern, din PD, din majoritatea parlamentară, atunci sunt sigur că președintele și poporul va face tot posibilul pentru a lichida această putere. Prin toate căile! Ei nu au văzut încă proteste pe care le conduce președintele țării. Să nu încerce prin probleme militare să placă cuiva de peste ocean sau să acopere lacunele guvernamentale”, a mai adăugat președintele.

Dodon a promis că în scurt timp va convoca Consiliul de Securitate și în următoarele săptămâni va inspecta toate obiectivele militare din țară.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal