O dietă mediteraneană este definită prin consumul în cantităţi mai mari de fructe, legume şi leguminoase, nuci şi seminţe, cereale integrale, peşte şi carne, precum şi un procent ridicat de grăsimi mononesaturate, cum ar fi uleiul de măsline, până la grăsimi saturate, cum ar fi untul scrie Gândul.

În mod individual, fiecare schimbare dietetică reduce riscul de a dezvolta polipi colorectali precancerosi cu mai mult de 30%, potrivit experţilor. De asemenea, cele trei alegeri sănătoase ale dietei reduc riscul apariţiei unor astfel de leziuni cu până la 86%, potrivit dailymail.co.uk. 

Dieta mediteraneană contribuie şi la reducerea riscului de a dezvolta cancer de sân cu 40%, potrivit unui studiu al World Cancer Research Fund. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!