Ghimpu îi dă o replică procurorului Viorel Morari: Probele aduse în dosarul Chirtoacă sunt de râsul curcilor

Ghimpu îi dă o replică procurorului Viorel Morari: Probele aduse în dosarul Chirtoacă sunt de râsul curcilor

Liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, acuză Procuratura Anticorupție de minciună și subordine politică, referindu-se la dosarul lui Dorin Chirtoacă. Reacția vine după un interviu acordat de procurorul Viorel Morari portalului realitatea.md. În acel interviu, Morari a declarat că dosarul Chirtoacă „nu este o rafuială, ci un act de corupție și administrarea frauduloasă a Primăriei”. La rândul său, Ghimpu spune că Morari încearcă să dea vina pe el „și să deturneze adevărul, exact așa cum manipulează cu așa zisele „probe” în dosarul Dorin Chirtoacă”.

„Dle procuror Morari, nu faceți lumea să râdă în continuare de „probele” date de cei, care au săvârșit ei înșiși infracțiunea (tot după datele voastre, adică a Procuraturii), inclusiv „arhivaloroasa” probă cu mâța; pentru că atunci trebuie să-i arestați pe toți cei care au ținut această mâță în brațe! Or, astfel n-o să vă ajungă destui judecători, ca să-i judecați! Ce alte probe aveți înafară de „mâța-n sac”, dle procuror? Acel certificat de urbanism, pregătit în baza rezoluției lui N.Grozavu, semnat de el însuși în calitate de viceprimar, de Secretarul Primăriei și de Șeful Direcției Generale Arhitectură, Urbanism și Relații Funciare (o să spuneți că tot Dl Primar Chirtoacă i-a dat dispoziția să-l facă?). A declarației lui Grozavu și a lui Gamrețchi, care împreună au schimbat caietul de sarcini, au trucat licitația și au pregătit conținutul dubios al contractului?”, se întreabă Ghimpu.

Citiți mai jos continuarea mesajului (ortografia autorului a fost păstrată).

Publicitate

Credeți, dle procuror, că lumea nu înțelege pentru ce N.Grozavu a ajuns "Primar interimar"?! Fiți sigur, că lumea nu-i oarbă, nici surdă și nici proastă, așa cum credeți, și înțelege foarte bine ce se întâmplă azi la Procuratură!

Spuneți în interviu că "Principalul scop al Procuraturii Anticorupție nu este să trimită oamenii la pușcărie, ci să oprească acțiuni de corupție şi comportamentul corupțional al funcționarilor". Da, așa ar trebui să fie! Atunci vă rog să-mi spuneți de ce n-ați oprit chiar de la bun început licitația, când ați văzut că vreo 14 agenți economici sunt înlăturați de la proces prin schimbarea caietului de sarcini? Și de ce nu ați deschis dosar penal pe acest caz? De ce?... Știm noi, de ce...

Oare vorbele din interviul D-stră (citez): "...pot să vă spun că dosarul care îl privește pe Dorin Chirtoacă este departe de a clarifica situația din Primăria Chișinău. Acolo este doar un caz, dar probele acumulate și mai multe declarații ale unor funcționari arată, că în Primăria Chișinău au existat și alte activități susceptibile de a avea la bază acte de corupție", nu sunt o dovadă că lui Dorin Chirtoacă i se caută nod în papură? Ca să vezi, și de ce până acum, atâta timp, aceste "alte activități" n-au fost elucidate? Poate tot din aceeași cauză - că nu sunt probe, ci doar vorbe, declarații stoarse cu forța sau date din frică; și atunci nu reiese că dosarul e cusut cu ață albă, fiind clar unul politic, odată ce Centrul Național Anticorupție și Procuratura pe care o conduceți caută prin toate cuptoarele și hornurile Primăriei material împotriva lui D. Chirtoacă!!!

Iată încă o dovadă, că dosarul e unul politic:

N. Grozavu era obligat, conform Hotărârii Guvernului, să semneze proiectul contractului înainte de a-l prezenta Consiliului; fapt despre care acesta știa și din scrisoarea primită de la Agenția Proprietății Publice! Dar, ca să poată fi arestat Dorin Chirtoacă, doar declarația lui I.Gamrețchi nu era de ajuns! Și atunci, pot bănui că lui Grozavu i s-au sugerat următoarele: ori spui că Chirtoacă ți-a dat dispoziție să semnezi proiectul contractului și atunci ieși la libertate, iar mai apoi devii și Primar interimar, ori stai închis în continuare! Astfel, N.Grozavu a început probabil să tremure de frică și a dat declarația cerută; astfel, el astăzi este nu doar la libertate, dar și Primar General interimar!!!

D-le Procuror, știți că funcția de viceprimar este o funcție politică! Cum credeți, dacă i-aș zice lui N.Grozavu să se arunce sub tren, s-ar arunca? Iar în cazul în care d-lui se va ridica după ce trece trenul și va spune, că eu i-am zis să o facă, o să mă trageți la răspundere și pe mine?

Să vă mai zic ceva, dacă nu știți: toată Procuratura vorbește, că în dosarul "Proiectul Parcărilor" vina lui

D. Chirtoacă nu este, iar probele aduse sunt de râsul curcilor; tocmai de aceea și dați asemenea interviuri "credibile", umblând și căutând prin toate organizațiile municipale materiale, care să vă ajute cumva să-l țineți sub arest pe Dorin Chirtoacă; și asta cum se vede până îiva expira mandatul, căci de organizat alegeri anticipate nici vorbă nu poate fi, căci acestea la sigur vor fi pierdute de cei, care au dorit să pună mâna pe Primărie.

În final vă recomand, D-le procuror, să citiți foaie cu foaie proiectul parcărilor, atent de tot și în primul rând documentele, semnate de N.Grozavu și I.Gamrețchi, corespondența dintre ei, dar și dintre ei și firma care a "câștigat" licitația și o să vă convingeți, că declarațiile date de ei împotriva Primarului Dorin Chirtoacă se bat cap în cap cu ceea ce au semnat și au hotărât ei. Anume aceste documente sunt probe adevărate și nimeni nu le va putea combate, pentru că pe ele stă semnătura lor, nu doar un aviz ca cel al Primarului, pe marginea certificatului de urbanism, care, vă "traduc", înseamnă "luare de cunoștință"!

P. S. Știu eu ce zic și știu eu ce știu! Dar, despre asta mai târziu...

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal