Ce nu le place:

„Orele suplimentare”

„Nu-mi place să mă trezesc la 5:30 dimineața”

„Toți pun polițiștii pe același cântar”

„Comportamentul șoferilor”

Fraze:

„Dă drumul la mancă”

„Ei hai, uăi, ce n-ai ce face”

„Hai dezumflă-te”

„Sunteți tineri, mergeți la prășit”

„Hai că amuș te îndoi”

„Duceți-vă și vă căutați alt lucru”

Situații:

„Ziua Limbii, stopăm un cetățean, cerem actele, dar el e cetățean turc. El acolo bolmojește ceva că „Segodnea prazdnic”. Eu nu pot înțelege și-i spun „Ce ai sărbătorit?”. El spune „Deni iazîka”. Eu îl întreb „Kakogo iazîka?”. El spune „Vașego”. Ce are turcul cu limba română?”

„La 4 dimineața suntem într-un sat, vedem o motocicletă. Pornim sirena, girofarul. Băiatul se oprește, scoate cheile, ia casca subsioară și sare un gard de vreo doi metri. De acolo se aude un câine. Pațanul sare gardul înapoi și spune: „Cu voi e mai bine””.

„A fost o solicitare despre un conflict la o cafenea. Ne uităm în local, la o masă sunt 15 fete. La ele era „devishnik” (n.r. - petrecere de burlăcițe). În afară de barmani, băieți nu erau. Noi întrebăm ce s-a întâmplat, care conflict. Dar ele spun: „Noi ne-am prikalit, noi nu avem băieți și prima idee care ne-a venit în cap e să sunăm la poliție”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!