Donald Trump acuză presa că i-a „deformat” afirmațiile despre violențele de la Charlottesville

Donald Trump acuză presa că i-a „deformat” afirmațiile despre violențele de la Charlottesville

Președintele american Donald Trump a estimat joi că mass-media au „deformat” declarațiile sale de după protestele violente de sâmbătă din Charlottesville, în timpul cărora o femeie a fost ucisă, informează DPA și AFP, citat de Agerpres.

„Publicul larg poate vedea (încă o dată) în ce măsură mass-media Fake News sunt necinstite. Ele au deformat total ceea ce am spus eu despre ură, sectarism. Rușine”, a scris Trump pe Twitter.

Donald Trump a stârnit o profundă nemulțumire în SUA, inclusiv în tabăra republicană, afirmând că au existat erori „de ambele părți” în aceste violențe, în timpul cărora un simpatizant al teoriei privind supremația albilor a ucis o tânără femeie ce protesta alături de antirasiști, intrând deliberat cu mașina lui în mulțimea adunată la o contramanifestație desfășurată în apropierea manifestației naționaliștilor albi.

Publicitate

Donald Trump l-a criticat joi și pe senatorul Lindsey Graham, figură conservatoare ce nu-și precupețește criticile la adresa președintelui și care l-a admonestat în mod viguros pentru luarea sa de poziție după incidentele din statul Virginia.

„Dornic de publicitate, (senatorul republican) Lindsey Graham a susținut în mod eronat că eu aș fi spus că există o paralelă morală între KKK (Ku Klux Klan), neonaziști & suprematiștii albi și oameni precum (Heather) Heyer. Ce minciună dezgustătoare”, a notat Trump. Heather Heyer este femeia ucisă la Charlottesville.

„El pur și simplu nu poate uita eșecul său electoral”, a continuat președintele american, făcând după toate probabilitățile referință la candidatura lui Graham în alegerile primare republicane pentru alegerile prezidențiale din 2016.

Graham, senator republican din Carolina de Sud, l-a criticat miercuri pe președintele american, estimând că Trump „a făcut un pas în urmă” sugerând din nou că există „un echivalent moral” între neonaziștii suprematiști albi care au mărșăluit în orașul Charlottesville și contramanifestanți.

Atât democrații, cât și republicanii au denunțat răspunsul președintelui la acest atac, răspuns în care el a criticat „ambele părți”.

„Aveam pe de o parte un grup rău. Pe de altă parte, un alt grup era de asemenea foarte violent. Nimeni nu vrea să spună aceasta. Eu o voi spune chiar acum”, a declarat Trump marți, în timpul unei conferințe de presă.

În același timp, strategul-șef al lui Donald Trump, Steve Bannon, acuzat de legături cu naționaliștii albi, i-a descris — într-un interviu inedit pentru The American Prospect — pe cei care au mărșăluit în statul Virginia drept „clovni”.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal