Concertul va aduna pe scena mare artiști aleși precum:

- Orchestra extinsă a Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” sub bagheta dirijorului Dumitru Carciumaru (peste 80 persoane)
- Tania Cerga
- Vitalie Advahov
- Formația Akord
- Mariana Bulicanu
- Vasile Tinei
- Ana Cernicova
- Dumitru Mitu
- Ana-Maria Donose (România) 
- Corul Teatrului de Operă și Balet Maria Bieșu (peste 50 persoane)
- Dansatori
- Cor alcatuit din 80 copii 

Spectacolul se va desfăşura pe muzica şi cu participarea compozitorului Eugen Doga. Nelipsit va fi valsul „Gingaşa şi tandra mea fiară” interpretat de Maestru.

Eugen Doga este supranumit „Maestru în artă, Artist al Poporului şi Om al Mileniului”, iar anul 2017 cuprinde de o serie de concerte dedicate creației nemaipomenite. Creația acestuia a fost inclusă în coloana sonoră a filmului „Gingaşa şi tandra mea fiară”, drept una dintre cele patru capodopere muzicale ale secolului XX, Ronald Reagan considerându-l drept cel mai bun vals al veacului.

A îndrăgit muzica de mic copil, iar acest lucru l-a determinat să facă studii la Şcoala de muzică din Chişinău, apoi la Conservatorul de Stat, clasa de violoncel. Chiar și până în prezent, maestrul crede că anume muzica îi poate face pe oameni fericiți.

Domeniul care i-a adus notorietate internaţională este arta componistică. A scris o simfonie, 2 uverturi pentru orchestră, 3 balete, 6 cvartete, 50 de piese instrumentale, peste 70 de valsuri, 10 tangouri, 60 de romanţe şi muzica pentru mai bine de 200 de filme şi 13 spectacole de teatru.

Din 2007, Eugen Doga este Cetăţean de Onoare al oraşului Chişinău, iar unica stradă pietonală din Capitală îi poartă numele.

Renumitul compozitor a fost inclus în lista celor 200 de personalităţi ale lumii şi a semnat coloana sonoră a peste 200 de filme. 

Prețul biletelor pornește de la 80 lei. Mai multe detalii și bilete găsiți pe iticket.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!