DORfest 2017: două zile de celebrare a muzicii, spiritului și tradiției strămoșești

DORfest 2017: două zile de celebrare a muzicii, spiritului și tradiției strămoșești

NORD-ul cheamă turiștii și localnicii la cel mai voios festival al zonei. DORfest este despre muzică, oameni şi cultură, toate foarte fain împletite în două zile de concerte, RUG party, workshop-uri şi activităţi, târg de artizanat, ateliere pentru copii şi multe alte surprize.  Gândul Mâței, Daniel Bălan, Maria Iliuț, Gabriel Nebunu, Ansamblul Plăieșii, Vasile Iovu vor urca pe scena DORfest pe 9 și 10 septembrie. 

Dăm start toamnei cu o minivacanță în NORD. Turiști din țară și străinătate sunt așteptați în 9-10 septembrie să descopere Nordul Moldovei la DORfest. Concerte susținute de artiști precum Gândul Mâței, Daniel Bălan, Maria Iliuț, Gabriel Nebunu, Ansamblul Plăieșii, Vasile Iovu, Zebra Show, Fanfara Poliției de Frontieră și ansambluri populare din Moldova, România și Ucraina, ateliere, zone de yoga, citit și meditații, târg de artizanat și zonă gastronimică cu accente tradiționale cât și moderne, show-uri de chinologie și zone de colectat doruri, toate sunt menite să-i facă pe locuitori și pe călători să aleagă raionul Edineț, localitatea Gordinești pentru petrecerea a două zile de poveste la un altfel de festival.

DORfest se desfășoară în poiana verde a Moșiei Ciuhrii, un loc de poveste și plin de farmec strămoșesc. O zonă în care magia naturii încă este vie! Festivalul propune și o serie de întâlniri cu personalități din diverse domenii de activitate, expoziții de pictură, mini-parc de distracție pentru cei mici și multe altele. În plus, opțiunile gastronomice sunt dintre cele mai variate, de la burgeri și sushi la mâncăruri tradiționale specifice zonei.

Publicitate

„Ne pregătim să găzduim câte 5.000 de participanți pe zi la această ediție de festival în Gordinești. Dintre aceștia, estimăm că ne vom apropia de 500 de turiști de peste hotare veniți în Nord special pentru DORfest. Amintim faptul că în zonă nu sunt foarte multe locuri de cazare, fapt pentru care recomandăm călduros să vă echipați cu un cort, un sac de dormit și multă bună dispoziție”, declară Ilinca Avram, organizator DORfest.

Programul DORfest 2017

POARTĂ DORULUI se deschide sâmbătă pe 9 septembrie la ora 11:00 şi toată ziua va fi dedicată stingerii de DOR-uri pe care le aduceți cu voi la festival. Pe teritoriul festivalui veți găsi două zone destinate colectării dorurilor, mai exact „Culmea dorului” - destinaţia celor care vor să lase dorul la vedere, agăţat pe sârmă și „Sacul dorului” este locul unde vor ajunge toate dorurile ascunse. Pe înserat, notițele cu „dorurile” participanților vor fi colectate și stinse la cea mai mare petrecere cu RUG alături de Gândul Mâței, care vin pregătiți să stingă dorul de un rock autentic moldovenesc, live pe scena DORfest. O noapte magică îi asteaptă pe tinerii dornici de muzică urbană. Organizatorii pregătesc un „afterparty” pentru doritorii de a dansa la lumina stelelor până după miezul nopții.

Duminică, 10 septembrie este zi dedicată redescoperirii folclorului strămoșesc, o zi a înfrățirii prin tradiție. Participanții la festival vor putea admira porturi tradiționale din 3 regiuni românești conectate prin cultură strămoșescă din Moldova, Ucraina și România. Trei localități vor semna un act de înfrățire și ne vor bucura cu un program artistic specific zonei pe care o reprezintă. Pe înserat pe scena vor urca: Ansamblul Etnofolcloric Plăieşii care vor încinge scena şi inimile participanţilor, Vasile Iovu cu naiul său magic, Maria Iliuț cu vocea ei de ciocârlie şi Gabriel Nebunu, tânărul talentat concurent la Românii au talent. Apăsăm cu putere piciorul în horă, să tresară dealurile de la cel mai mare joc din NORD.

„Cele două zile sunt presărate cu activităţi şi workshopuri, nimeni nu se plictiseşte, toată lumea trăieşte liber! Învăţăm că veşnicia s-a născut la sat cu ateliere de yoga care ne vor trezi simţurile şi conştiinţa, le sedimentăm prin respiraţie şi mişcare într-o frăţie tainică cu mama natură. Punem creativitatea şi degetele la treabă prin ateliere de manualitate sau meşteşug. Pentru cei mici am copt și un mini parc de distracţie. Poliţia de Frontieră pregătește fanfara pentru o prestaţie unică în stilul lor, iar echipa câinilor polițiști ne vizitează duminică cu mici demonstraţii de antrenamente sau acţiuni specifice al unui câine poliţist, pentru că piticii sunt curioşi din fire, spectacolul le va plăcea la nebunie”, ne comunică organizatorii.

Comori la DORfest

- În zona verde a festivalului, amenajăm o bibliotecă în aer liber. Veți găsi un loc de linişte cu cărţi de împrumutat pentru oameni mici şi mari, perfecte pentru umbra unui copac falnic de pe moşie.

- La târgul de artizanat veți putea scotoci printre comori vechi şi noi, tradiţionale sau autohtone. Dininima.md vor fi prezenți la festival cu 3 brand-uri locale şi cunoscute în zona de fashion: Georgette, Premieră Dona şi Vasconi.

- Zona gastronomică va fi bogată în bucate tradiţionale şi gustoase, preparate de bunicile DORfest şi comercianţii din zonă. Fii pregătit de o experienţă senzorială specifică Nordului!

- Nadejda Grosu pregătește 3 sesiuni de yoga pentru iubitorii care doresc să se conecteze cu natura și un atelier de Henna Body Painting.

- Activitatea de pe scena DORfest va fi coordonată de Daniel Bălan și Ilinca Avram

Montează-ți cortul în Nord în 9 - 10 septembrie

Intrarea la festival este cu taxă, însă camparea în zona de camping este GRATUITĂ. Pentru ca experiența festivalului să fie completă, pentru cei care vin din alte zone ale țării, sunt disponibile câteva cazări la pensiunile din regiune, însă organizatorii vă invită în „DORmitorul de vară” - zona de camping a festivalului.

„O facem făină şi cozy. Hai să experimentezi aventura de a dormi sub cerul liber! Nu te preocupa, zona va fi dotată cu duşuri în natură şi toalete construite tradiţional. Încurajăm participanţii să îşi aducă la ei cort, izopren şi un sac de dormit grosuţ, căci, să nu uităm, intrăm în anotimpul lui Brumărel.”

Participanții pot instala corturile începând de vineri, 8 septembrie.

Despre DORfest

DORfest este primul festival internațional din nordul Moldovei. Organizat sub egida brandului touristic de țară „Pomul Vieții”, DORfest este un eveniment istoric de înfrățire a 3 localități din Moldova, România și Ucraina.

Festival este organizat de Asociația Obștească Ecolanima în colaborare cu agenția The Hurricane cu sprijinul Consiliului Raional Edineț, Primăria Edineț și Primăria Gordinești.

Dacă eşti un spirit liber nu vei regreta că ai ales să petreci un weekend la DORfest pentru că vei trăi 2 zile minunate într-un loc în care timpul stă în loc, iar bucuria momentelor este pură şi sinceră, exact ca în copilărie.

Hai să trăim în emoție autentică pe 9-10 Septembrie la DORfest!

Bilete online, informaţii despre festival şi regulament: www.dorfest.md

Event: http://bit.ly/DORfest2017

...

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal