Măsuri excepţionale de securitate în Italia

Măsuri excepţionale de securitate în Italia

Atacurile teroriste din Spania au pus, din nou, în alertă ţările europene. În Italia, autorităţile instalează mai multe bariere din beton, în special în zonele cu număr mare de turişti. Au anunţat şi că vor trimite pe străzi un număr mai mare de poliţişti.

În Roma, primăria a publicat o listă cu străzi pe care circulaţia este închsiă, preventiv. Sunt luate în calcul mai multe controale pentru camioanele și mașinile închiriate, iar ministerul de Interne a suplimentat echipele de intervenție. Misiunile forțelor de ordine implică și împrăștierea grupurilor mari de persoane din piețe, pentru a nu deveni o ţintă pentru terorişti.

Paolo Gentiloni, premierul Italiei: Eu nu cred în propaganda acelui site jihadist. Dar sunt conștient că nici o țară, evident, nici Italia, nu se poate simți ferită de această amenințare. Teroriștii nu ne vor constrânge să renunțăm la libertatea noastră.

Publicitate

La prima slujbă ţinută la Vatican după atentatul din Barcelona, în piața din faţa bazilicii San Pietro au fost luate măsuri excepţionale de securitate. Pe lângă polițiști, carabinieri și militari, acolo au fost şi lunetiști, și agenți sub acoperire, scrie digi24.ro.

Corespondent Il Messagero: Piaţa Sfântul Petru este blindată. Mii de oameni s-au strâns în piaţă, prin patru căi de acces foarte atent controlate. MUSCA Auziți aplauzele, Papa Francisc vorbește și piața este în continuare obiectul unei imens flux de credincioși. Mulți dintre ei ne spun că nu se tem, vor continua să stea în piață în ciuda amenințărilor ISIS.

În Milano, după blocurile de ciment instalate de ceva vreme în piața Domului, au fost montate bariere şi în alte zone ale oraşului.

Localnică: Eu nu mă simt deloc în siguranță. Pentru Italia trebuie, dar nu asta e problema. Și dacă pun forțe de ordine, poliție, nu ajută la nimic. Ți se poate întâmpla așa, oricând. Eu am nepoții, nu i-am văzut de trei ani pentru că locuiesc în altă regiune (n.r. - Emilia Romagna) și acum se întorc la Milano, în septembrie, și eu mă tem. Mă tem să ies cu ei la plimbare.

Primăria din Florența analizează măsuri suplimentare: bariere, blocuri de ciment, camioane ale armatei care să blocheze căile de acces spre zonele pietonale.

Dincolo de aceste măsuri, efectele psihologice ale atentatelor din Europa se văd peste tot. În Toscana, un șofer în stare de ebrietate a intrat cu mașina pe o plajă plină de turiști, iar oamenii, cu gândul la un posibil atentat, au fost la un pas de a-l linșa.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal