GALERIE FOTO. Școala Internațională „Heritage” și-a deschis ușile: „Vom crește elevi ai secolului XXI”

GALERIE FOTO. Școala Internațională „Heritage” și-a deschis ușile: „Vom crește elevi ai secolului XXI”

Republica Moldova are, de astăzi, o instituție de învățământ care setează noi înălțimi pentru școlile deja existente în țară. Școala Internațională Heritage și-a deschis ușile pentru toți cei care au vrut să vadă cu ochii lor cum arată o instituție de învățământ modernă, progresistă, colorată și prietenoasă elevilor. Din 1 septembrie, aici vor începe a studia 200 de elevi, înmatriculați în clasel I-VII, într-un mediu care îi va ajuta să-și făurească viitorul. Ceremonia de inaugurare a școlii Heritage a avut loc în prezența ministrului Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a fondatorilor și investitorilor școlii, dar și a elevilor și părinților.

Elevii școlii internaționale Heritage vor învăța în baza unui program școlar combinat: național și internațional. În clasele primare, copiii vor studia conform programului școlar național: limba română sau rusă, matematica, științele și istoria care se predau în limba maternă. Totodată, ei vor avea parte și de un program inovativ - International Primary Curriculum (IPC). Începând cu treapta gimnazială, discipolii vor trece la programul de studii Cambridge International Education, iar la absolvire elevii vor susține atât bacalaureatul național, cât și examenele pentru certificare internațională Cambridge.

Trăsăturile inovative ale școlii au fost evidențiate și de directorul instituției, Bogdanka Adamu, care a amintit despre procesul de edificare a școlii:

„Suntem martorii adevăratei nașteri ai acestei școli care a fost posibilă datorită eforturilor comune ale multor persoane. Vă dați seama că Heritage deja este pe Google Maps? Da, suntem deja acolo și avem de gând să rămânem, deoarece credem în viziunea noastră. Ea constă în dezvoltarea copiilor și crearea personalităților individuale, care vor învăța pe tot parcursul vieții, fiind echilibrați social și psihologic și care au abilități intelectuale, morale, fizice pentru a fi independenți. Eforturile noastre nu țin doar de oferirea acestei infrastructuri care va permite elevilor noștri să învețe și să exploreze toate minunile lumii (arta, sportul, limbi străine, etc.). Noi suntem o școală incluzivă care oferă copiilor cu abilități speciale condiții și posibilități de a învăța”, a declarat managerul școlii.

Heritage este o școală pentru toți și asta pentru că aici vor putea studia cetățenii R. Moldova, cei din diasporă, copiii din alte țări, atât cei care vorbesc limba engleza, cât și vorbitori de alte limbi. Această realitate nu ar fi fost edificată fără de cei care au gândit și implementat acest concept - fondatorii Heritage, Natalia Cecetova și Sinan Bora.

„Visul meu și al domnului Bora - de a înființa în orașul meu natal o școală internațională, care va oferi copiilor atmosfera unei instituții de învățământ progresiste și moderne - a devenit realitate. În timpul realizării acestui proiect am primit susținere din partea unui număr foarte mare de oameni. Sunt aici pentru a le mulțumi lor. În primul rând îi mulțumesc domnului Sinan Bora pentru că a crezut și crede în viitorul țării noastre, pentru înțelegere și profesionalism. Mulțumesc membrilor familiei mele, care, cu înțelegere și dragoste, acceptau cât eram de ocupată și m-au susținut. Mulțumesc părinților pentru încredere în ceea ce fac. Mulțumesc mult arhitectorilor, echipei Heritage și tuturor celor care au depus efort pentru ca acest proiect să devină realitate. De asemenea, aducem mulțumiri partenerului nostru, banca comercială „Mobiasbancă - Groupe Société Générale” pentru că au crezut în proiectul nostru și ne-au oferit un credit care a acoperit o parte din suma totală a investiției.

Unicitatea școlii internaționale Heritage a fost apreciată de ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, care a calificat deschiderea instituției drept „un eveniment remarcabil în R. Moldova”.

„Acest proiect înseamnă că putem demonstra că copii noștri pot fi pregătiți pentru a susține cele mai serioase examene internaționale, pentru că ambiția cea mai mare a școlii Heritage, care, de altfel, în limba română înseamnă „Patrimoniu”, este oferirea a tot ce este mai bun într-un popor, într-o țară. Și ce poate fi mai bun decât copiii noștri, care sunt adevărați purtători ai acestui patrimoniu? Mă bucur foarte mult că sunt prezenți aici și pedagogii angajați în această școală după serioase testări. Dintre cei 40 de profesori, majoritatea sunt conaționalii noștri, iar asta înseamnă că noi avem o școală pedagogică foarte bună. Mă bucur și de aceste ambiții de a dota această școală cu tot ce înseamnă necesarul pentru a da educației din R. Moldova o viziune europeană”, a spus Monica Babuc.

La ceremonia oficilă de inaugurare a școlii a vorbit și Sandra Jones, reprezentanta organizației Fieldwork Education, care a creat programul International Primary Curriculum (IPC) implementat de Heritage pentru clasele primare.

„Curriculumul Internațional pentru clasele primare (IPC) a fost elaborat pentru școlile care vor să ofere elevilor săi mai mult decât un program școlar. Vrem să dezvoltăm elevii secolului 21, care să aibă toate abilitățile necesare pentru a face față provocărilor zilei de mâine. Vom dezvolta calitățile personale care îi vor face oameni de succes. Pentru a învăța eficient, copiii trebuie să-și dezvolte un interes sporit pentru învățare. Este un program școlar care recunoaște că cetățenia globală începe de acasă”, a menționat specialista.

Heritage este o școală care, pe lângă un curriculum inovativ, oferă și o infrastructură confortabilă și dotări ultramoderne. Discipolii vor avea la dispoziție o bibliotecă bogată, laboratoare performante de fizică, chimie, informatică, table interactive, dar și o varietate de activități extrașcolare. Acest fapt nu putea să nu fie remarcat de părinți.

„De 17 ani în rol de mamă, speram să se producă o minune în sistemul educațional, așteptam un soi de alternativă. Făceam promisiuni copiilor mei că vom avea instituții mai bune, mai prietenoase, mai deschise. O școală pozitivă, plină de culoare precum Heritage contribuie la formarea copiilor care gândesc pozitiv, care sunt ambițioși, care nu se tem să ia decizii. Acel climat și acele condiții formează adulți siguri pe ei, care pot lua decizii”, a afirmat, la deschiderea școlii, părintele unui copil înmatriculat la Heritage, Veronica Crețu.

Heritage oferă un ciclu de studii complet, cu un orar de la 8:30, cu ofertă de transport pentru elevi spre școală și acasă, un registru de note online și o învățare centrată pe dezvoltarea abilităților elevului și lărgirea orizontului cultural al acestuia.

Pentru primul an de activitate al școlii, continuă înscrierea elevilor în clasele I-VII. Mai multe informații despre procesul de admitere puteți afla pe www.heritage.md. De asemenea, doritorii se pot programa la un tur de prezentare a școlii apelând la numărul de telefon (+373) 62022210.

Publicitate

P.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Twitter
  • Telegram
  • RSS Feed

APLICAȚIE

  • App Store
  • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal