În noiembrie 2007, Asociației Obștești Cultural-Artistice „Lăutarii” i-a fost atribuit cu titlu gratuit un teren de 0,2754 ha „în scopul promovării valorilor culturale”. Acesta se afla în proprietatea publică a statului, și se află în spatele Palatului de Cultură al Feroviarilor.

Astăzi au avut loc consultările publice asupra valorificării acestui teren. Astfel, este propusă construcția a două blocuri locative cu 9 etaje și un „obiectiv cultural” de tip oficii cu 6 etaje. 
Inițiativa a fost criticată de mai mulți arhitecți și activiști civici, inclusiv de directorul Palatului Feroviarilor, Aurelia Hîncu care a participat la aceste consultări publice de astăzi. 

Ea a intervenit pe finalul consultărilor și a contrazis mai mulți cetățeni care au declarat că acea zonă este una murdară și cu multe mormane de gunoaie. „Și la spații verzi și la noi probabil este cea mai curată zonă. Noi am venit aici pentru a vedea ce se întâmplă. Nu am avut o invitație specială. Întrebarea este de unde au apărut cele două blocuri? În 2007 acest teren a fost alocat pentru o construcție socială. Nimeni nu vorbește de meritele lui Botgros, că nu a avut dreptul să primească acest teren. De unde s-au luat adăugător două blocuri la ceea ce este?”, s-a indignat Aurelia Hîncu.

Ea declară și faptul că construcția urmează a fi plasată prea aproape de Palatul Feroviarilor, iar în zonă se află bunchere care nu sunt indicate pe hărți.

„Ați declarat că aici sunt 20 de metri. De fapt aici sunt cinci metri și nicidecum 20. Drumul de acces pentru automobile este foarte îngust și nu există loc pentru amplasarea coșurilor pentru gunoi și mașinilor. Studiați totuși ce se află sub pământ, fiindcă acolo se află bunchere. Ele au reprezentat un obiect strategic și nu era introduse în toate hărțile. Veniți și studiați”, remarcă directorul Palatului Feroviarilor.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!