Sturza: Personalitatea lui Dodon este din categoria „muscă”. El nu își va duce mandatul până la capăt

Sturza: Personalitatea lui Dodon este din categoria „muscă”. El nu își va duce mandatul până la capăt

Omul de afaceri și fostul Premier al R. Moldova Ion Sturza consideră că Igor Dodon este o personalitate foarte slabă. El nu a avut cel puțin o reacție adecvată atunci când a primit amenințări din partea Președintelui Parlamentului, Andrian Candu că „îi va rupe degetele”. Potrivit lui Sturza, este puțin probabil ca Dodon să-și ducă până la capăt mandatul său, având în vedere modul în care se comportă.

„Unicul care a fost capabil și a eșuat, de fapt, să-l contrabalanseze pe Vlad Plahotniuc a fost Vlad Filat. Acum din păcate pentru mulți și pentru mine el este într-un proces extrem de ne-fair-play și netransparent. Dodon pentru mine și cei care îl cunosc este o personalitate foarte slabă. Este un om lipsit de curaj carismă, inteligență, de capacitatea malefică pe care o are, până la urmă, Vlad Plahotniuc. Deci ,el este din categoria „muscă”. Chiar dacă este votat în continuare de o jumătate de țară el este în categoria „muscă”. El nu are capacitatea de a se impune indiferent de ce poziție are președintele R. Moldova”, a declarat Ion Sturza în cadrul emisiunii Important de la TVC 21.

„Pe mine m-a șocat faptul că iese domnul A, Președinte al Parlamentului, un om foarte inteligent, educat la Cluj, cu o familie internațională și spune cu nonșalanță că dacă ceva îi „rupem degetele”. Eu am fost oripilat. Mi-am închipuit cum degetele Președintelui R. Moldova sunt rupte de colțul mesei în penitenciarul 13, dacă s-a putut cu capul lui Filat. S-a revoltat Dodon? Eu credeam că el va introduce o situație excepțională.[…] Reacția lui Dodon a fost atât de penibilă, atât de slabă. Eu veneam în țară și făceam perevorot voennîi (lovitură militară de stat n.r). Nu e personalitatea el care să conteze sau să se opună”, consideră fostul politician.

Publicitate

El consideră că Igor Dodon nu își va duce mandatul până la capăt. „Așa cum se comportă astăzi el nu își va duce mandatul până la capăt. Deja sunt semnale transmise fin în spațiul public. Zilele acestea am aflat despre unele interpretări ale Curții Constituționale, impeachement ș.a. […] Nu exclud și o anihilare a lui ca persoană fizică în stilul lui Vlad Filat. Ce gândiți că Moscova va trimite trupele speciale la Chișinău sau Europa va spune stai ce faceți? Nu. În acest mod se procedează și cu alți lideri marcanți de la Chișinău. Dodon știe de acest lucru, dar este o pistă extrem de periculoasă. Dodon poate fi atins doar în caz de maximă trădare națională”, mai remarcă Sturza.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal