Locuitorii din Șerpeni, Anenii Noi, vor avea un complex sportiv modern, cu sprijinul UE

Locuitorii din Șerpeni, Anenii Noi, vor avea un complex sportiv modern, cu sprijinul UE

Satul Șerpeni din raionul Anenii Noi va avea în curând un complex sportiv modern. Clădirea care urmează să fie dată în exploatare până la sfârșitul acestui an are săli de antrenamente pentru copii și adulți și va găzdui competiții de rang local și regional, cu participarea sportivilor de pe ambele maluri ale râului Nistru. Complexul este amplasat într-o construcție care a fost abandonată o perioadă îndelungată - în jur de 20 de ani. Valoarea investiției Uniunii Europene este de 180.164 euro și a fost oferită în cadrul Programului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Decizia de a atrage investiții pentru complexul sportiv a fost luată după o consultare publică la care au fost invitați toți locuitorii satului. „Chiar dacă satul nostru are mai multe probleme de soluționat, oamenii au fost de acord că avem nevoie de o zonă unde să se poată practica sportul, unde să vină și tinerii, și cei mai în vârstă - localnicii, dar și cei din stânga Nistrului”, spune Elena Nicolaev.

Drept urmare, oamenii din sat s-au implicat în lucrările de demolare și evacuare a deșeurilor, iar contribuția primăriei la acest proiect se ridică la circa 43.960 euro. Primăria își va asuma și cheltuielile legate de buna funcționare a complexului. „Era o construcție avariată, năpădită de buruieni. E o mare bucurie că o putem readuce la viață”, spune Elena Nicolaev, primara localității.

Publicitate
...

Lucrările de renovare au demarat în decembrie 2016. Din luna octombrie, aici vor activa mai multe secții de sport - fotbal, baschet, volei, lupte libere etc. În calitate de antrenori vor fi angajați cei doi profesori de sport care activează în prezent la gimnaziul din localitate, dar și alți patru specialiști din centrul raional.

Locuitorii din Șerpeni practică mai multe genuri de sport. În sat sunt patru echipe de fotbal - seniori, juniori și veterani, dar și o echipă de fete. Tradițional, în localitate sunt organizate turnee de volei și baschet, dar și de lupte libere. Grație noului complex sportiv, antrenamentele, dar și competițiile sportive vor putea fi organizate pe parcursul întregului an.

Și pentru că proiectul își propune să crească încrederea între cele două maluri ale Nistrului, primara este convinsă că noul complex sportiv și secțiile care vor activa aici vor fi atractive și pentru oamenii care locuiesc în stânga Nistrului. „Avem legături cu locuitorii din satul Speia, de pe celălalt mal. Ei vin la noi mai ales la competițiile de fotbal. Sperăm că și alte secții vor fi actractive pentru ei”, a menționa Elena Nicolaev.

Complexul sportiv din Șerpeni este unul dintre cele peste 80 de obiecte de infrastructură renovate prin intermediul Programului finanțat de Uniunea Europeană „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD Moldova. Programul contribuie la consolidarea încrederii între locuitorii de pe ambele maluri ale râului Nistru prin implicarea liderilor locali, reprezentanților mediului de afaceri și ai societății civile în proiecte comune de dezvoltare a afacerilor și îmbunătățirii infrastructurii sociale.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal