Vindeau pastile ecstasy, acum riscă până la 15 ani detenție. Cum acționau doi polițiști și un civil

Vindeau pastile ecstasy, acum riscă până la 15 ani detenție. Cum acționau doi polițiști și un civil

Procurorii au finalizat urmărirea penală şi a expediat în judecată cauza penală de învinuire a doi poliţişti, unul din cadrul Inspectoratului de Poliţie Ciocana şi altul de la Inspectoratul de Poliţie Botanica pentru circulaţia ilegală a drogurilor în proporţii deosebit de mari, în scop de înstrăinare. Împreună cu cei doi poliţişti, pe banca acuzaţilor va compărea şi un civil, acuzat de circulaţia ilegală a drogurilor în proporţii mari, în scop de înstrăinare, anunță Procuratura Generală.

Cauza penală a fost iniţiată pe 16 iunie curent, fiind identificat un locuitor al capitalei pentru punerea ilegală în circulaţie a materiei prime, utilizată la confecţionarea pastilelor extasy. Fiind audiat de procurori, acesta a declarat că a obţinut drogurile pentru realizare de la un poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliţie Botanica.

Urmare acţiunilor de urmărire penală şi măsurilor speciale de investigaţie, pe 20 iulie curent, a fost prins în flagrant angajatul Inspectoratului de Poliţie Botanica, în momentul transmiterii drogurilor în proporţii deosebit de mari.

Publicitate

Fiind audiat şi recunoscut în calitate de bănuit, poliţistul a indicat la rândul său că, în schema infracţională mai este implicat un coleg de-al său, care activează în calitate de ofiţer de investigaţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Ciocana al municipiului Chişinău.

Astfel, în rezultatul măsurilor speciale de investigaţii, realizate de Procuratura municipiului Chişinău, Oficiul Ciocana, de comun cu angajaţii Serviciului protecţie internă şi anticorupţie al MAI, a fost reţinut şi angajatul Inspectoratului de Poliţie Ciocana în timp ce primea de la colegul său de la Botanica suma de 26000 lei, ce constituie o parte din banii ce urma să-i primească pentru drogurile transmise anterior.

Fiind audiaţi de procurori, toţi învinuiţii în acest dosar şi-au recunoscut pe deplin vinovăţia în comiterea infracţiunilor imputate. Recent, poliţiştii au fost eliberaţi din funcţie, actualmente, unul dintre aceştia fiind cercetat în arest la domiciliu, iar celălalt - având interdicţia de a părăsi ţara.

Dacă vinovăţia lor va fi probată în instanţă, foştii poliţişti riscă până la 15 ani închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de cel mult 5 ani, iar persoana civilă riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 al 7 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 3 la 5 ani.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal