Amy May Shead era în concediu în Budapesta, în 2014, când a mers la un restaurant, unde a fost asigurată de angajații localului că nu va fi nicio problemă cu mâncarea cu care va fi servită. Femeia are o alergie severă la nuci.
„Amy era foarte conștientă de alergia ei și o lua foarte în serios, nu a riscat niciodată”, a declarat mătușa femeii.
„A gustat o dată din mâncarea care conținea nuci, a avut o reacție alergică severă și a intrat imediat în șoc anafilactic. A fost atât de intens încât i-a cauzat stop cardiac”, a adăugat aceasta.
Femeia a fost practic moartă timp de șase minute până medicii au resuscitat-o.
În urma șocului anafilactic, Amy a rămas paralizată parțial și nu poate vedea sau vorbi normal.
„O sa fie un drum lung, toți pașii mici pe care îi face reprezintă un progres, deși par mici, sunt foarte importanți”, a declarat recent mama ei.
Citește continuarea pe digi24.ro.