Cod galben de incendiu! Meteorologii prognozează temperaturi înalte ale aerului

Cod galben de incendiu! Meteorologii prognozează temperaturi înalte ale aerului

În sudul republicii se va menține pericolul excepțional de incendiu cu caracter natural și amenințare de incendiu a fâșiilor forestiere și a culturilor agricole. Din cauza lipsei unei cantități semnificative a ploilor până pe 1 septembrie se va crea pericolul excepțional de incendiu pe o mare parte a teritoriului.  În legatură cu lipsa precipitațiilor și temperaturilor înalte ale aerului, în râurile și lacurile din țara se atestă Seceta Hidrologică. 

Serviciul Hidrometeorologic al Republicii Moldova a anunțat că în majoritatea regiunilor se vor înregistra temperaturi de la +20°C până la +31°C în timpul zilei și +10°C în timpul nopții în unele regiuni ale țării, informează Agora.

Luni se vor înregistra temperaturi de până la +24°C la nordul țării. În centrul țării, mercurul în termometre va urca până la +25°C, iar la sud se așteaptă temperaturi de +26°C. În timpul nopții se așteptă temperaturi de +10°C. Se vor înregistra ploi de scurtă durată însoțite de descărcări electrice.

Publicitate

Marți, la nordul republicii, mercurul în termometre va urca până la +20°C. În centru se vor înregistra temperaturi de până la +21°C. În sud se așteaptă temperaturi de la +20°C până la +22°C. În timpul nopții se așteptă temperaturi de +11°C.

Miercuri se vor înregistra temperaturi de până la +20°C la nordul țării. În centrul țării, mercurul în termometre va urca până la +21°C, iar la sud se așteaptă temperaturi de +22°C.

Joi se vor înregistra temperaturi de până la +22°C la nordul țării. În centrul țării, mercurul în termometre va urca până la +23°C, iar la sud se așteaptă temperaturi de +24°C. În timpul nopții se așteptă temperaturi de +11°C.

Vineri se vor înregistra temperaturi de până la +25°C la nordul țării. În centrul țării, mercurul în termometre va urca până la +26°C, iar la sud se așteaptă temperaturi de +27°C.

Sâmbătă se vor înregistra temperaturi de până la +26°C la nordul țării. În centrul țării, mercurul în termometre va urca până la +27°C, iar la sud se așteaptă temperaturi de +28°C. În timpul nopții se așteptă temperaturi de +15°C.

Duminică se vor înregistra temperaturi de până la +26°C la nordul țării. În centrul țării, mercurul în termometre va urca până la +27°C, iar la sud se așteaptă temperaturi de +28°C. În timpul nopții se așteaptă temperaturi de +12°C.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal