„Astăzi, încă o dată, fără motive mi s-a refuzat accesul la brefingul d-lui Dodon de la reședința de stat de pe strada Nicolae Iorga 23”, a scris Constantin pe pagina de Facebook.

Agora a discutat cu fotoreporterul și acesta a declarat că nimeni nu a argumentat motivul refuzului. „Eu am fost oprit la intersecția Iorga cu 31 august. Băieții de la Serviciul Protecție și Pază de Stat mi-au comunicat că eu trebuie să vorbesc cu Carmena, dar Carmena nici nu a dorit să se apropie de mine să-mi dea explicații”, a subliniat fotojurnalistul.

Totodată, Constantin a declarat pentru Agora că a depus o plângere. „Am depus cerere în instanță. Am și martori - Elena Covalenco de la IPN”, a precizat sursa.

Reporterul Agora a discutat cu Carmena Sterpu, șefa Serviciului de Presă al PSRM, care ne-a recomandat ca la acest subiect să discutăm cu purtătorul de cuvânt al președintelui RM, Ion Ceban. Însă, telefonul lui Ion Ceban este închis, iar la mesajele de pe Facebook, acesta nu răspunde.

Revenim mai târziu cu poziția Președinției.

Amintim că, pe 26 iulie, fotoreporterului Constantin Grigoriță i-a fost interzisă participarea la întâlnirea Președintelui Igor Dodon cu reprezentanţii mass-media, organizată la vila prezidențială de la Condrița, deși jurnalistul a întrunit toate condițiile solicitate de Președinţie.

 

 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!